Вшановувати жертв геноциду розпочнуть сьогодні у Львові о 15.00

14:14 23 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: portal.lviv.ua

О цій годині запалять лампадки біля пам’ятної таблиці «Жертвам комуністичного терору, які загинули від голоду в 1946 – 1947 рр.» поблизу залізничної станції Підзамче, а «Спадщина» проводитиме біля пам’ятника Тарасу Шевченкові акцію «33 хвилини».

Про це інформує сьогодні, 23 листопада, агенція «Українські Національні Новини». У прес-службі ЛОДА їй повідомили про такі сьогоднішні поминальні заходи у Львові:

О 15.00 відбуватиметься запалення лампадок та покладання квітів до пам’ятної таблиці «Жертвам комуністичного терору, які загинули від голоду в 1946 – 1947 рр.» поблизу залізничної станції Підзамче.

Також о 15.00 біля пам’ятника Тарасу Шевченкові громадська молодіжна організація «Спадщина» проводитиме акцію «33 хвилини».

О 15.15 проходитиме покладання квітів та пшеничних і житніх колосків до Пам’ятного знаку жертвам Голодомору та політичних репресій (пр. Чорновола).

О 15.40 біля пам’ятника Т. Шевченку відбудеться екуменічна молитва за загиблими під час голодоморів.

О 16.00 оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання. У цей час повинна бути зупинена робота в органах державної влади та органах місцевого самоврядування, в установах, організаціях та на підприємствах.

Також на цю хвилину повинна відбутись зупинка руху громадського та приватного транспорту з подаванням відповідних звукових сигналів. По закінченні хвилини мовчання керівництво області та міста, представники громадськості запалюватимуть на площі біля пам’ятника Т. Шевченку свічки і лампадки.

О 18.00 у Львівській обласній філармонії відбудеться вечір «Реквієм — 80-і роковини Голодомору», де звучатиме твір Джузеппе Верді «Реквієм».

Як повідомляв «ЩЛ», львів’ян просять запалити о 16.00 свічки, Патріарх УГКЦ закликав священнослужителів вшанувати жертв геноциду, відслуживши 23-24 листопада поминальні Богослужіння, жертв геноциду пом'януть у закладах культури міста, документи про допомогу галичан голодуючим українцям у 1933 році відтепер – у відкритому доступі, ЛМР виплатить по 200 грн. 209 львів'янам, які пережили Голодомор

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів