Воювати проти російських диверсантів та їхніх колаборантів вирушив ще один батальйон донеччан (відео)

22:58 8 липня 2014 р.

Так бійці спецбатальйону «Шахтарськ» готувалися до війни проти загарбників

Так бійці спецбатальйону «Шахтарськ» готувалися до війни проти загарбників
Фото: tsn.ua

За словами його командира Руслана Онищенка, формування об’єднало людей різних професій і соціального статусу – вчителів, лікарів, водіїв, бізнесменів тощо.

«Радіо Свобода» інформує сьогодні, 8 липня, в повідомленні «Спецбатальйон «Шахтарськ», сформований із донеччан у Дніпропетровську, їде в зону АТО»:

«У Дніпропетровську сьогодні ввечері до зони АТО виряджали бійців спецбатальйону «Шахтарськ», нещодавно сформованого під егідою місцевої облдержадміністрації та підпорядкованого МВС України. «Просто неба, на площі перед облдержадміністрацією, бійці спецбатальйону «Шахтарськ» склали присягу на вірність народові України й отримали благословення від священиків УПЦ Київського патріархату.

В урочистостях узяли участь рідні та близькі солдатів, а також жителі Дніпропетровська. Обличчя всіх бійців були закриті балаклавами.

За словами заступника голови Дніпропетровської облдержадміністрації Бориса Філатова, переважна більшість бійців у батальйоні – вихідці з Донбасу. Перед відправленням на неспокійну батьківщину вони пройшли короткий курс навчання, отримали обмундирування і зброю.

Особовий склад «Шахтарська» допомагатиме в наведенні ладу на території Донеччини та Луганщини, однак його бойове завдання не оприлюднюється з міркувань безпеки. За словами командира спецбатальйону Руслана Онищенка, формування об’єднало людей різних професій і соціального статусу – вчителі, лікарі, водії, бізнесмени тощо. В лавах батальйону також є п’ятеро дівчат.

«Ми вже кілька місяців стукаємо прикладами й чобітьми, аби повернутись на батьківщину. Сьогодні в нас є можливість прийти зі зброєю у свої міста й очистити їх від нечистоти. Люди, які спробували крові, вже ніколи не будуть працювати. Я вважаю, що перемови з ними – це лише витрачання часу. Але ми не засуджуємо перемир’я, ми адаптувались, кожне перемир’я, оголошене президентом, ми використовуємо – набираємо нових бійців, відпочиваємо, тренуємось», – сказав «Радіо Свобода» командир.

Раніше у Дніпропетровську було сформовано кілька батальйонів спеціального призначення МВС України – «Дніпро-1», «Донбас», «Артемівськ», «Січеслав» тощо».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів