Влада звозить на Майдан безхатченків (доповнено відеосюжетами)

10:45 13 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: censor.net.ua

Та все ж ніч у центрі столиці минула спокійно.

Учора увечері на Майдані Незалежнлсті в Києві було до 30 тисяч активістів. Але після першої ночі значно поменшало – багато мітингувальників пішли відпочивати.

Ті, хто залишилися, укріплювали барикади на Інститутській, на перехресті Хрещатика й Хмельницького та убік Європейської площі. Загородження зміцнюють арматурою, кладуть колючий дріт, попереду додали діжки й зварили їх.

Біля монументу Незалежності активісти проводять імпровізовані навчання, як протистояти наступу «Беркута». Про очікування провокацій говорять і прості мітингувальники, і опозиційні політики, яких багато на Майдані.

«Міністерство оборони отримало завдання забезпечити проживання, їжу і паливні матеріали для доставки сюди до Києва близько 200 тисяч на антимайданний мітинг. Це вже пряме порушення законодавства про бюджет», – каже народний депутат України, фракція «Батьківщина» Анатолій Гриценко.

На альтернативному мітингу прихильників Партії регіонів у Маріїнському парку ночувати залишились майже 300 людей. Це переважно молоді чоловіки.

А опівночі біля Хрещатика з’явилась група невідомих осіб. Як виявилося, це безпритульні з Миколаєва, яких завантажили у автобус і привезли до Києва. Тут їх покинули без їжі, грошей і теплих речей. Привезли 29 немолодих чоловіків. Чи є серед них хворі на туберкульоз – має перевірити Міністерство охорони здоров’я. Втім, усі безпритульні твердять, що вони здорові. Активісти людей обігріли, дали їсти-пити і одягли.

«Вони на суботу-неділю готують масштабну провокацію проти українського Майдану. Один варіант – відправити сюди бомжів, інший варіант – начебто люди з Майдану підуть битися на цей антимайдан, і під цим приводом буде надзвичайний стан, розняти знов «Беркутом» людей», – заявив голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк. Про це повідомляє сьогодні, 13 грудня, «ICTV».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів