Вірменія закликала світ зупинити агресію Азербайджану у Нагірному Карабаху

19:50 19 вересня 2023 р.

Фото до новини

Єреван також занепокоєний можливим нападом Баку на суверенну територію Вірменії.

Два заступники міністра закордонних справ Вірменії ввечері зустрілися з головами акредитованих дипломатичних місій в Єревані та представниками міжнародних організацій. Про це повідомляє News.am, пише Dailylviv.com.

Вони заявили, що збройні сили Азербайджану обстрілюють зі зброї великого калібру цивільне населення та населені пункти, зокрема Степанакерт, Аскеран, інші міста та села.

За їхніми словами, азербайджанська сторона за допомогою масового поширення хибних тез намагається виправдати застосування сили та довести до кінця політику етнічної чистки населення Нагірного Карабаху. 

Вірменські дипломати закликали всі світові столиці, у тому числі й Раду Безпеки ООН, вжити чітких дій щодо запобігання етнічних чисток у Нагірному Карабаху.

Костанян підкреслив, що у разі відсутності належної відповіді з боку міжнародної спільноти, Азербайджан не обмежиться розв'язуванням агресії в Нагірному Карабаху, а також може застосувати силу проти суверенної території Вірменії з огляду на активне накопичення збройних сил Азербайджану на вірмено-азербайджанському міждержавному кордоні.

Тим часом Міністерство оборони Азербайджану провело черговий брифінг у зв'язку з продовженням локальних антитерористичних заходів у Карабаху.

Як повідомляє Report, на брифінгу виступив начальник пресслужби міністерства полковник Анар Ейвазов. Він поінформував громадськість про знищення ворожих укриттів, техніки та іншої інфраструктури супротивника. Дії Азербайджану спрямовані винятково проти незаконного режиму, а не мирних мешканців, заявляє Баку.

Українці таке вже чули від Кремля.

Війська Азербайджану пішли в наступ у Карабасі, скориставшись відправленням солдатів РФ в Україну – ЗМІ

Генератори і трансформатори з Азербайджану передадуть у шість областей. Перелік

Азербайджан відправив в Україну кілька десятків трансформаторів і генераторів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів