Віра Савченко знайшла прихисток у Генконсульстві України, – адвокат (відео)

14:38 28 квітня 2016 р.

Фото до новини


Фото: u-e-p.eu

Сестрі народного депутата України загрожують до чотирьох місяців арешту за неповагу до суду.

Адвокат ув’язненого в Російській Федерації народного депутата України Надії Савченко – Марк Фейгін – повідомив сьогодні, 28 квітня, що її Віра Савченко, яку не випустили вчора з РФ і намагалися затримати там, знаходиться в Генеральному консульстві України в Ростові-на-Дону. Він також запевнив: «Поки вона там – її не можуть ані заарештувати, ані затримати. До неї виїхав адвокат».

Фейгін також пояснив: «Ми просто не розуміємо – чого вони хочуть. Допитати, висунути обвинувачення? Там вилка від штрафу до чотирьох місяців арешту (за неповагу до суду. – Ред.)». 

Адвокат уточнив, що розмовляв з консулами, і все необхідне для її дипломатичного захисту робиться. Фейгін також повідомив: «Я припускаю, що її все-таки хочуть допитати у спрямованому з Грозного запитом щодо цієї справи. Це така необхідність, і потім звинуватити. Їй не буде обрано інший запобіжний захід, крім зобов'язання про явку. Не знає – чому все це відбувається саме зараз. У цьому є бюрократична, і політична логіка».

Фейгін запевнив, що Вірі Савченко забезпечена юридична допомога і захист з боку консульських співробітників, і запропонував поки що почекати. За його словами, «потрібно остаточно зрозуміти, чого вони хочуть».

Про це повідомили сьогодні, 28 квітня, в інформаційній агенції «ЛІГА.net», де також нагадали: «У Генеральному консульстві України в Ростові-на-Дону завдяки зусиллям керівництва та співробітників дипломатичного відомства  вдалося «видряпати» сестру бранки Надії Савченко Віру з рук представників РФ.  Пізно ввечері 27 квітня Віру Савченко не випустили з Росії, звинувативши її в образі судді в Чечні». 

Як інформував «Щоденний Львів», українські дипломати перешкодили затримати в Росії Віру Савченко.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів