Військовополонена українська льотчиця Савченко пророчила в суді в Росії: «У вас скоро не буде Путіна» (відео)

16:10 27 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Надія Савченко заявила це в середу рідною мовою у футболці з Тризубом.


Відео: Громадське ТБ

Українська льотчиця Надія Савченко, яку утримують у російському Воронежі, висловила у залі суду сподівання, що режим Путіна в Росії скоро зазнає краху. Про це вона заявила, виступаючи в суді.

При цьому Савченко говорила українською мовою та була одягнута в футболку із Тризубом. Під час засідання вона повідомила, що перебуває в Росії з 24 червня, а не з 30 червня, як про це вказано в матеріалах слідства.

За словами адвоката Савченко Марка Фейгіна, слідство не має доказів провини його підзахисної. Нині у суді оголосили перерву. 

«У вас немає справедливості, у вас немає закону. Ваша владе – це просто... Дякувати Богу, у нас уже немає Януковича. Буду вірити, що у вас скоро не буде Путіна», – заявила Савченко. Вона також зазначила, що виконувала свою роботу – захищала Україну.

«Не визнаю себе винною, не вбивала журналістів. Я не розумію, який стосунок російське слідство та суд мають до подій в Україні. Я військовослужбовець України і виконувала свою роботу. Як іноземці можуть вирішувати, як я маю захищати Батьківщину?» – сказала Савченко у суді, пише Полозов.

Інший адвокат Савченко Марк Фейгін переконаний, що у слідства немає жодних доказів причетності Савченко до загибелі журналістів  Корнелюка і Волошина. Захист наполягає на зміні запобіжного заходу з утримання під вартою на грошову заставу.

«Слідство, як і передбачалося, в дупі. На кожен наш аргумент про докази, отримані захистом в Україні, безпорадне мекання ... Хочу наголосити, що нинішній суд до обіду відрізнявся небаченою щедрістю: і в частині клопотань захисту, та й в частині протокольної зйомки», – написав Фейгін у Twitter.

«Суд взяв перерву до 17 години, щоб оголосити рішення», – повідомляє «Фонд відкритий діалог», що опікується справою Савченко. Ці повідомлення передає у середу інтернет-видання «Українська правда».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів