Військові експерти неодностайні з приводу ймовірності наступу Росії на Донбасі (відео)

21:58 17 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: «РИА «Новости»

Експерт Центру військово-політичних досліджень Костянтин Машовець вважає, що «в Путіна немає ні ресурсів, ні часу на тотальну війну з Україною», натомість директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський – що президент Росії не відмовиться від планів організації сухопутного коридору в Крим.


Відео: «Espreso.tv»

«На тотальну війну у Путіна немає ані ресурсів, ані часу», – таку думку висловив в коментарі інтернет-виданню «Обозреватель» координатор спільноти «Інформаційний Спротив» та експерт Центру військово-політичних досліджень Костянтин Машовець. – Тотальна війна з Україною для Росії не триватиме п'ять днів, як Іловайська операція. Тотальна війна триватиме довго, нудно, дорого, криваво і наполегливо, і не факт, що він зможе її виграти, навіть володіючи перевагою в силах і засобах. Є різні методики і форми надання протидії, якими ми сьогодні маємо в своєму розпорядженні».

Про це повідомляється сьогодні, 17 листопада, на сайті інтернет-видання «Обозреватель», де також цитують у понеділок думку дз цього ж приводу директора військових програм Центру Разумкова Миколи Сунгуровського, який дійшов висновку, що Путін не відмовиться від планів організації сухопутного коридору в Крим. На думку експерта, «шляхом нагнітання обстановки за маршрутом можливого коридору Путін намагається «мусити наше керівництво сісти за стіл переговорів і надати йому цей коридор».

Сунгуровський вважає: «Я думаю, його тактика саме така. Він не хоче прорубувати коридор силовим чином». 

Відтак, за прогнозом експерта, «варто очікувати масованих наступальних дій як на Луганському й Донецьком напрямках, так і на Кримськом». За словами Миколи Сунгуровського, кількість жертв протистояння з боку мирного населення і силовиків «є критичним для Києва», і президент Путін має намір використовувати цей факт як козир у можливих переговорах по сухопутному коридору.

При цьому Сунгуровський оцінив в 70% імовірність того, що офіційний Київ погодиться здати коридор в прагненні зберегти людські життя. Про це також повідомляється сьогодні, 17 листопада, на сайті інтернет-видання «Обозреватель».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів