Військові аташе та їхні заступники з 13 держав-союзників України прибули на Львівщину

17:23 25 травня 2023 р.

Фото до новини

Це представники Київської асоціації військових аташе.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Сьогодні, 25 травня, представники Київської асоціації військових аташе, акредитованих в Україні, відвідали Львівщину. Це військові аташе та їхні заступники з 13 держав-союзників України і ЄС. 

Зокрема в межах візиту делегація ознайомилась із роботою Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Це один з провідних навчальних закладів у системі військової освіти Міністерства оборони України. У ньому навчають офіцерів сухопутних військ.

Львівщину в межах візиту представив начальник Львівської ОВА Максим Козицький. Він подякував присутнім військовим аташе та їхнім заступникам з  Австрії, Азербайджану, Великої Британії, Данії, Естонії, Італії, Литви, Нідерландів, Польщі, Румунії, Словаччини, Туреччини й Фінляндії.

«Від імені Львівської ОВА та кожного жителя області й України дякую вашим країнам за допомогу нашій державі у цій війні. Ваш візит – це важливе свідчення підтримки справедливої боротьби нашого народу за свою незалежність та яскравий доказ поваги європейської військової дипломатії до Збройних Сил України. Також вдячний академії сухопутних військ за професійну підготовку офіцерів для надійного захисту нашої держави», – зазначив очільник Львівщини.

Присутні також вшанували пам'ять українських воїнів, які полягли за територіальну цілісність та свободу України.

Київська асоціація військових аташе (КАВА) – асоціація, заснована в грудні 1992 року, об'єднує 42 апарати військових аташе. Основна мета організації – підтримка комунікації між її учасниками, а також з Міністерством оборони України, іншими урядовими та громадськими організаціями.

Військові аташе майже з 30 країн відвідали Держприкордонслужбу

Україна запровадила НАТО-вську систему обліку і контролю логістики LOGFAS

З російського полону повертаються 106 оборонців, 68 з яких вважали зниклими безвісти (відео)

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів