Верховна Рада прийняла закон про боротьбу з коронавірусом (трансляція)

08:45 17 березня 2020 р.

Фото до новини

Запроваджена кримінальна відповідальність.

Верховна Рада у вівторок зібралася на позачергове засідання, метою якого є розгляд законопроєктів щодо протидії коронавірусній інфекції. Згідно із текстом законопроєкту, передбачається, що порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб», іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними захворюваннями, тягне за собою накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб - у розмірі від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Як попередив голова Верховної Ради Дмитро Разумков, на позачерговому засіданні не буде деяких депутатів, які, повернувшись із закордонних відряджень, почуваються зле. Про кого саме йдеться невідомо.

Перед засіданням керівництво парламенту заявило, що всі депутати мають бути у захисних масках.

Крім того, що народні депутати мають розглянути документи, пов’язані з боротьбою із коронавірусом, очікується, що також вони змінять свій графік роботи: пленарні засідання заміняють на роботу в комітетах.

12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і для недопущення її поширення. Він триватиме три тижні – до 3 квітня.

Наразі в Україні офіційно сім підтверджених випадків захворювання на COVID-19, одна людина померла.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів