Варшава cтає новим Берліном - Frankfurter Rundschau

22:00 20 лютого 2023 р.

Фото до новини

Джо Байден летить над Німеччиною до Польщі, щоби виступити з промовою про війну в Україні. Раніше Джон Кеннеді та Рональд Рейган виступали з історичними промовами у Берліні.

Про це повідомило Польське радіо, пише Dailylviv.com, з посиланням на портал газети Frankfurter Rundschau. 

«Джо Байден летить над Німеччиною до Польщі, щоби виступити з промовою про війну в Україні. Так виглядає, що Варшава — новий Берлін. Там, де колись Джон Кеннеді та Рональд Рейган виступали з історичними промовами, сьогодні президент США видається малоймовірним», — пише Frankfurter Rundschau. 

«Але це ще не все. Байден демонстративно зустрічається з Бухарестською дев'яткою в Польщі. До групи входять лише східноєвропейські країни НАТО», — пише портал у понеділок, 20 лютого.

«Це повертає спогади до часу перед війною в Іраку 2003 року». У той час міністр оборони США Дональд Рамсфельд назвав Німеччину та Францію «Старою Європою» через їхнє протистояння війні. На сході континенту було інакше. Багато країн там приєдналися до Сполучених Штатів. «Однак враження від відновлення розколу між Сходом і Заходом є оманливим», — йдеться в тексті.

«Байден не хоче поглиблювати розкол. Жоден президент США з часів Джорджа Буша-старшого (...) не робив такого наголосу на альянсі з Німеччиною, як Байден», — зазначає Frankfurter Rundschau.

«На захисті від російської агресії в Україні США, Польща та Німеччина чітко стоять разом. Це дає надію. Тому що на 34-му році після падіння Берлінської стіни настав час для появи справді нової Європи без колишнього західно-східного тертя», — підсумовує портал.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів