У Донецьку мітингарі довели вандалізмом щодо прапора «Шахтаря», що вони – не місцеві (відео)

23:48 10 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: gigamir.net.jpg

«Тітушки» намагалися його підпалити, а після того, як у них не вийшло, розірвали на дрібні шматочки.


Відео: Витя Титушко

«OstanniPodii.com» повідомляють у понеділок про цю дикість так:

«Під час показового мітингу у Донецьку російські «туристи» спутали прапор футбольного клубу «Шахтар» з «бандерівським» чорно-червоним та й спалили його». 9 березня у Донецьку відбувалися мітинги тих, хто святкував 200-річчя Тараса Шевченка й тих, хто виступає за приєднання Донецької області до Російської Федерації (а це не хто інші, як «туристи» з Росії, які разом з місцевими тітушками роз’їжджають східними областями України та мітингують за від’єднання). 

Невелика група приїжджих сепаратистів побачила над магазином державний прапор України та не зрозумілий їм помаранчево-чорний. Вони зняли прапори і спалили той, що схожий на червоно-чорний «бандерівський». Цікаво: чи могли це зробити місцеві, переплутавши прапор місцевого всім відомого (та по всій Україні) ФК «Шахтар»? 

Нагадаємо, не так давно у Донецьку була захоплена обласна держадміністрація і дехто Павло Губарєв проголосив себе «народним губернатором». Як виявилися – він росіянин, колишній член неонацистської організації «Російська національна єдність». Але його затримали та заарештували на 2 місяці. 

У Луганську вчора теж відбулися заворушення – «туристи» з Росії разом з місцевими сепаратистами побили мітинг, який зібрався до 200-річчя Шевченка, та захопили облдержадміністрацію». 

Натомість «Укрінформ» розповідає в повідомленні «Гендиректор ФК «Шахтар» не вірить, що над прапором команди поглумилися донеччани»:

«Генеральний директор футбольного клубу «Шахтар» Сергій Палкін висловив сумнів у тому, що поглумитися над прапором команди могли жителі Донбасу. Інцидент стався напередодні, в інтернеті було поширено відео, де учасники проросійського мітингу в неділю зірвали і спалили прапор ФК «Шахтар».

Свою думку Палкін виклав на сторінці у «Facebook»: «Дуже неприємно, навіть, швидше, огидне видовище. Упевнений, що подібний вандалізм могли допустити тільки люди, далекі від футболу і «Шахтаря». Важко припустити, що це взагалі донеччани. Тому що для Донбасу «Шахтар» завжди був більше, ніж просто футбольний клуб. Це частина способу життя, світогляди наших людей».

Палкін не виключив, що це могла бути провокація і вкотре нагадав, що «не треба втягувати у політичне протистояння футбол».

Як вже повідомляв «Укрінформ», недільні мітинги у Донецьку за єдність України і проросійський пройшли відносно мирно. Проте вночі група агресивно настроєних людей, озброєних бітами, напала на намети і мікроавтобус КПУ у центрі Донецька, які були виставлені для захисту пам'ятника Леніну».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів