В «уряді» колаборантів Росії в Донецьку – проти перенесення псевдореферендуму 11 травня

19:36 7 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: thedailybeast.com

Його член Олександр Васьковський заявив у середу: «Цього не треба робити. Я вкрай негативно ставлюся до цього питання».

Як повідомляє сьогодні, 7 травня, російська інформагенція «РИА Новости», член «уряду» так званої «Донецької народної республіки» Олександр Васьковський відреагував на сьогоднішній заклик президента Росії перенести референдум про «незалежність ДРВ» так: «Я ще не бачив звернення Путіна, але цього (перенесення референдуму) не треба робити. Я вкрай негативно ставлюся до цього питання».

Натомість «Інтерфакс-Україна» цитує такий коментар директора Інституту глобальних стратегій Вадима Карасьова:

«Закликом до прибічників федералізації на південному сході України не проводити 11 травня референдум президент Російської Федерації Володимир Путін хоче продемонструвати, що Росія не впливає на цих людей, і намагається зберегти можливість для діалогу з майбутнім президентом України. Перша версія – Путін зіграє в такого «друга України», попросить сепаратистів не проводити референдум, а вони його проведуть, і тим самим Путін покаже, що вони (Росія. – «ІФ») не впливають на цих людей.

Таким чином, підозри в тому, що Москва інспірує заворушення на сході України, видаватимуться безпідставними. Останнім часом багато російських дипломатів і політиків говорили, що вони не контролюють «народних ополченців».

Друга версія – очевидно, Путін розуміє, що цим референдумом нічого не доможеться, і провести його буде дуже важко. Цей референдум спочатку не лише не може мати юридичних наслідків, але і навряд чи може претендувати на якесь політичне явище, щоб потім використовувати його в політичній грі.

Тому Кремль вирішив дати задній хід, сподіваючись, що потім це дасть можливість домовитися вже з новим президентом України», - висловлює припущення експерт. А якщо референдуми будуть проведені, і Росія не покаже в цьому питанні свою конструктивну роль, то такі переговори і зближення з новим керівництвом України будуть надзвичайно ускладнені».

Як повідомляв «Щоденний Львів», Путін закликав своїх колаборантів в Україні перенести псевдореференум з 11 травня на пізніше – для діалогу з Києвом, натомість колаборанти Путіна в Донецьку пообіцяли завтра обговорити його заклик перенести псевдореферендум.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів