В Україні буде 35 сучасних прикордонних інспекційних постів. Один з них - на Львівщині

20:19 31 липня 2020 р.

Фото до новини

За ініціативи Мінекономіки та підтримки Уряду найближчим часом буде відновлено фінансування будівництва сучасних прикордонних інспекційних постів у рамках Програми «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство».

Про це заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Сергій Глущенко, інформує Урядовий портал, пише DailyLviv.

Відновлення фінансування дозволить до кінця цього року запроектувати перші два з 10 постів, передбачених програмою. До липня 2022 року необхідно буде привести у відповідність до вимог ЄС 35 таких постів.

"По периметру нашої країни починаємо будувати сучасну інфраструктуру, яка дозволить нашим ветеринарам і фітосанітарам краще захищати внутрішній ринок і нас з  вами, як споживачів, від небезпечних харчових продуктів та інших небезпечних вантажів», - наголосив Сергій Глущенко.

Для обрання майданчиків для розбудови перших двох прикордонних інспекційних постів заступник міністра відвідав такі пункти:

- на кордоні України зі Словаччиною – пункт пропуску «Ужгород»;
- з Угорщиною – пункт пропуску «Чоп (Тиса)»;
- з Білоруссю – пункти пропуску «Сеньківка», «Виступовичі», «Нові Яриловичі»;
- з Польщею – пункт пропуску «Рава-Руська».

З побаченого на місцях до швидкої розбудови найкраще виявилися готовими пункти пропуску «Ужгород» (на кордоні України зі Словаччиною), а також «Виступовичі» (на кордоні України з Білоруссю).

Загальна сума, яка в 2020 році буде виділена на розбудову двох прикордонних інспекційних постів, становитиме 28,3 млн. грн. Відновлення фінансування очікується в серпні.

Довідково
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 5 лютого 2020 р. № 68, починаючи з 5 липня 2022 року в Україні з усіх існуючих має залишитися лише 35 прикордонних інспекційних постів, через які можна буде переміщувати комерційні вантажі з продуктами, перелік яких затверджено наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України 26.03.2018 № 159.

Через спалах коронавірусної хвороби фінансування розбудови прикордонних інспекційних постів у квітні 2020 року було вилучено і перенаправлено до Фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19.

Програма «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство» є частиною Угоди про позику між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку. Участь України у зазначеній Програмі схвалена розпорядженням Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 р. № 260-р.

Нагадаємо, з 31 липня реорганізовано охорону кордону Україна-Польща.

Додамо, над кордоном цілодобово літають безпілотники на висоті до 500 метрів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів