Соціолог визначила групи виборців, які не голосували

18:35 17 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: Львівський прес-клуб

За результатами виборів Верховна Рада 8 скликання налічуватиме 423 депутати. Це на 27 менше, ніж прописано законом. Але для цього є об’єктивні обставини. Рада недоотримає 12 депутатів з Автономної республіки Крим та з 15-ти мажоритарних округів Донецької та Луганської областей. Але це не впиває на легітимність ВР, тому що закон передбачає не менше 300 депутатів, щоби Верховна Рада була дієздатною.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 17 листопада, на засіданні Львівського прес-клубу на тему «Уроки виборів до Верховної Ради-2014: для переможців і переможених" повідомив політолог Тарас Радь.

За його словами, явка була достатньо низькою, трошки більше 51%. Правда, на Львівщині явка склала 70 відсотків, але це трошки нижче, ніж на попередніх виборах
- Верховна Рада оновлена тільки на 56%. Інші депутати повторно потрапили до парламенту. І вони прийшли за списками «Опозиційного блоку», «Блоку Петра Порошенка» або як самовисуванці, - каже Тарас Радь.

Чим пояснюють свої дії ті люди, які не пішли на вибори? На це питання дала відповідь керівник українського центру вивчення громадської думки «Соціоінформ» Наталія Зайцева-Чіпак.  Вона виокремила три групи людей, які не голосували:
- не змогли піти на вибори через ті чи інші обставини: поїхали у відрядження, не встигли оформити документи, раптово і важко захворіли;
- тотально розчарувалися  у владі та втратили віру  в те, що вони можуть щось змінити;
- не визначилися і забракло компетенції: намагалися зрозуміти хто є хто, але не змогли зробити висновки, тому вирішили, що краще не голосувати, ніж зробити неправильний вибір.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів