Уряд відкрив аеропорти і дозволив в’їзд іноземним громадянам

12:52 12 червня 2020 р.

Фото до новини

Сьогодні, 12 червня, на позачерговому засіданні Уряду прийнято рішення про відновлення роботи пунктів пропуску та пунктів контролю в аеропортах України, а також про забезпечення можливості перетину кордону іноземними громадянами. Про це повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Про це  інформує Урядовий портал.

“Продовжуємо поступово відновлювати нашу авіацію. Сьогодні Уряд своїм рішенням відкрив пункти пропуску в аеропортах України та дозволив в’їзд для іноземців, які не є громадянами країн зі значним поширенням COVID-19 і не перебували на території таких держав протягом останніх 14 днів. Ці зміни дадуть змогу відновити роботу підприємств авіаційного транспорту і налагодити міжнародне повітряне сполучення”, - зазначив Міністр.

За його словами, таке рішення є очікуваним та невід’ємно пов’язаним із відновленням міжнародного регулярного пасажирського авіасполучення в Україні з 15 червня.

“Прерогатива у відкритті кордонів залишатиметься для країн з розвиненим туристичним напрямом і сприятливою епідеміологічною ситуацією. Ми поступово відкриваємо небо, але безпека та захист наших громадян залишаються в пріоритеті”, - додав Владислав Криклій.

Нагадаємо, карантин в Україні посилять, якщо в 10 областях суттєво зростатиме захворюваність SARS CoV-2.

Заява Кабмііну про відкриття кордонів України для іноземців прийнята наступного дня після повідомлення про наміри ЄС відкривати свої зовнішні кордони. А відкриття Шенгенської зони залежатиме також і від того, як інші країни надаватимуть дозволи на їх відвідини. Таким чином Уряд України дає швидкий знак країнам Шенгенської зони, що громадяни України хотіли би з 1 липня відвідувати їх вільно. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів