Україну дестабілізував Путін, – «Forbes»

14:30 24 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: radiosvoboda.org

Оглядач американського журналу констатує: «Останній раунд смертоносної нестабільності почався, бо президент Янукович проштовхнув закони про криміналізацію демонстрацій. А хто дав поштовх до першого раунду демонстрацій?».

«Яка найголовніша причина трагічних чвар в Україні, першопричина стількох лих у регіоні та за його межами?», – міркує в блозі журналу «Forbes» (цитуємо в українському перекладі «Newsru.ua». – «ЩЛ») його оглядач Мелік Кейлен. «Останній раунд смертоносної нестабільності почався, бо президент Янукович проштовхнув закони про криміналізацію демонстрацій, щоб запобігти повторенню першого раунду. А хто дав поштовх до першого раунду демонстрацій? Найбільший «князь безладу» нашої епохи – Володимир Путін», – пише автор.

«Уже 15 років Путін безсоромно сварить Америку за дестабілізійні втручання в різних країнах світу. Але загляньте в його послужний список: Чечня, Грузія, Молдова, Україна, Сирія. Плюс усі російські журналісти та викривачі, які заплатили своїм життям. Чомусь ніхто не притягує Путіна до відповідальності за кумулятивні жахи його правління», – йдеться в статті. – Якого повороту подій очікував Путін, коли «публічно залякував» Януковича? Він же спостерігав Помаранчеву революцію раніше. А чого Путін очікував далі?».

«Можливо, він просто залишив це на милість випадку чи на розсуд Януковича. Або, можливо, він міг дати в цій сфері якусь пораду, адже нагромадив досвід у таких речах, – пише Мелік Кейлен. – Якщо так, то ми маємо змову між ними двома заради створення нестабільності. Не виключено, що кілька агентів-провокаторів шкодили в натовпі, щоб придушити демократичні свободи. Як результат, Україна стає – чи знову стає – ще одним інертним сателітом Москви, а сильний правитель виконує волю Кремля».

Чи ясно всім, якому «безжалісному, залитому кров'ю гегемонові з Макіавеллі» дозволяють витати над майбутнім Європи та Близького Сходу? «Чому ми це допускаємо?», – ставить питання автор. І сам же відповідає: «Ми не можемо чинити інакше, якщо не маємо наміру з ним воювати. А ми наїлися війнами досита. Війни довели нас до цього безпорадного стану». Інша причина в тому, що Путін – союзник ву боротьбі з «Аль-Каїдою».

«Неважливо, що він і його уповноважені часто ростили крайніх ісламістів, щоб розіграти цю карту», – стверджує автор. За заявою британської розвідки, Асад випустив зі своїх в'язниць членів «Аль-Каїди», щоб ті приєдналися до повстанців.

«Як це на диво схоже на другу чеченську війну», – коментує Кейлен. Тоді, на його думку, Захід заплющував очі на бомбування Грозного.

«Регіон заполонили типи з «Аль-Каїди», – йдеться в статті. – Ніхто не питав, як це сталося. Попри те, що місцеві жителі безліч разів бачили, як російські солдати дозволяли бойовикам перетнути кордон».

Що тепер робити Заходу? «Для початку зізнатися перед самим собою, що знову йде холодна війна», – рекомендує автор. Він радить відродити «наше почуття ідентичності як Західного світу» і засуджує мультикультуралізм. «Росіяни знають, хто вони такі. Вони знову біля воріт Європи. З цього треба починати», – підсумовує Кейлен.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів