Українці у Берліні вийшли на протест перед магазином Hugo Boss

20:58 1 липня 2023 р.

Фото до новини

За даними Німецької асоціації торгово-промислових палат, до війни в Україні в росії працювало близько 3700 німецьких компаній

Про це повідомило Польське радіо, пише  Dailylviv.com.

Українська молодь у Берліні влаштувала акцію протесту перед одним із шоу-румів німецької фірми одягу Hugo Boss. Як виявилося, компанія з Баден-Вюртемберга досі працює в росії. Після початку війни в Україні не тільки не пішла з російського ринку, але й збільшила там свої прибутки.

Протест відбувся перед головним салоном Boss на берлінській вулиці Курфюрстендамм. Його організувала асоціація «Віче», яка представляє українську діаспору в Німеччині. За словами прессекретаря Кріста-Марії Лебе, продовження присутності швейного гіганта в росії є ще одним доказом серії скандальних дій німецьких компаній.

«Це чутлива тема. Попри гучні обіцянки після нападу росії на Україну, компанія Hugo Boss залишилася в росії і зафіксувала зростання прибутку, заповнюючи прогалину, залишену компаніями, які дотримувалися своїх обіцянок. Це скандально», — сказала Кріста-Марія Лябе. Вона додала, що такі компанії, як Hugo Boss, які платять податки в росії, безпосередньо фінансують військові злочини.

«Згідно з власним рекламним слоганом, Hugo Boss піклується про людей, які сміливо слідують сучасним трендам. Ця фраза виявилася настільки привабливою, що назавжди увійшла в обіг термінів. Сьогодні вона набуває іншого значення», — додала прессекретар організації «Віче».

За даними Німецької асоціації торгово-промислових палат, до війни в Україні в росії працювало близько 3700 німецьких компаній. «Багато з них продовжують там свою діяльність, хоча сьогодні це вимагає більшої гнучкості, компромісів і ходіння навколо парканів»,— прямо визнав лідер партії AfD Тіно Хрупалла.

Німецьку компанію, співвласником якої є ексльвів'янин Фрідман, підозрюють у виробництві пального для винищувачів РФ

Шредер вийшов зі складу ради директорів Роснєфті

Прихильники Путіна адаптувалися в Німеччині, - експерт

Російська Лада зупинилася: немає деталей, вузлів, електроніки

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів