Українці без зброї під постріли інтервентів повернулися на аеродром «Бельбек» у Криму (відео)

18:40 4 березня 2014 р.

Полковник Юрій Мамчур

Полковник Юрій Мамчур
Фото: AP

Наші солдати й офіцери безстрашно йшли під кулями й співали Державний Гімн.


Відео: Accidents news

Українські військові повернули контроль над більшістю об'єктів на аеродромі «Бельбек» під Севастополем, під контролем росіян залишається злітна смуга і вартівня. Вранці у «Бельбек» прибула колона військовослужбовців севастопольської бригади тактичної авіації під Державним Прапором України та своїм бойовим прапором.

Вони строєм підійшли до КПП. Російські військові, які блокували аеродром «Бельбек», стріляли вгору попереджувальними пострілами, але колона не зупинилася, і зараз велика частина військовослужбовців, українських льотчиків вже на своїх службових місцях. Але блокада триває. Попереду колони йшов полковник Юрій Мамчур (на світлині).

Повідомляючи про це у вівторок, «iPress.ua» наводить ще один приклад незламності військового духу:

«Згідно з інформацією груп, вчора ввечері на українському корветі «Тернопіль» стався вельми показовий випадок. Ультиматум екіпажу корабля з вимогою негайно здаватися російським військам ставив особисто командувач ЧФ РФ віце-адмірал Олександр Вітко. На що командир корвета ВМС України «Тернопіль» капітан 3 рангу Максим Ємельяненко йому відповів: «Росіяни не здаються!»

На це здивований російський адмірал перепитав, чи є Ємельяненко росіянином. Український командир підтвердив, що хоча у нього й українське прізвище, за національністю він є росіянин. Втім, як і частина екіпажу українського корабля. Проте оскільки він приймав присягу на вірність народу України, то змінювати їй, як і його підлеглі, не має наміру».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів