Українські військові зупинили штурм Дебальцевого, ворог потрапив до вогневої пастки у Вуглегірську (відео)

22:55 1 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: ltava.poltava.ua

Керівник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко повідомив у неділю: «Українським військовим вдалося зупинити спроби російських найманців – їхні атаки захлинулися».


Відео: «112 Україна»

Спроби проросійських бойовиків атакувати та знешкодили сили АТО у Дебальцевому провалилися.  Про це заявив інтернет-виданню «Українська правда» керівник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко.

«Українським військовим вдалося зупинити спроби російських найманців – їхні атаки захлинулися», – заявив речник РНБО. При цьому він підкреслив, що місто перебуває під повним контролем українських сил.

Разом з тим Лисенко підтвердив, що Дебальцево також постійно щільно обстрілюється  з боку бойовиків. Стосовно ж Вуглегірська речник РНБО зазначив, що терористи  опинилися там у «вогневій пастці».

Своєю чергою, народний депутат Тарас Пастух, який перебуває  в районі Дебальцевого, повідомив: «Дебальцево – українське.  Відбили штурм на базовий табір... Тоді до нього з трудом дострілювала артелерія, сьогодні вже дійшла ворожа піхота. Нацгвардія місто покинула, чим відкрила до нас доступ. По всіх блокпостах постійні обстріли і танкові атаки».

Також він зазначив, що «підкріплення до нас так і не прибуло – воно зайшло в АТО, але туди де воно потрібно так і не дійшло». При цьому речник РНБО Андрій Лисенко заперечив дану інформацію та зазначив, що ті, хто перебуває на місцях не мають «повної картини дій».

Радник глави МВС України Зорян Шкіряк також повідомив телеканалу «112 Україна», що у Вуглегірську бойовики знаходяться практично у вогняному мішку. За його словами, «бойовики дійсно контролюють частину міста, але зараз їх сили знаходяться практично в вогняному мішку, оскільки українська артилерія контролює як їх вихід, так і відхід з міста». 

Зорян Шкіряк додав, що позиційні бої в місті продовжуються. Про це повідомляється в неділю на сайті телеканалу «112 Україна», який також передав сьогодні, 1 лютого:

«У районі Дебальцевого сьогодні сили АТО знищили колону російської військової техніки. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» повідомив радник глави МВС України Зорян Шкіряк.

«Сьогодні в район Дебальцеве бойовики вислали колону важкої російської техніки для посилення наступу, але при розгортанні в бойові порядки вона була вщент розгромлена ударами артилерії ЗСУ», – повідомив Шкіряк. Він зазначив, що точна кількість втрат противника встановлюється, проте мова йде про десятки загиблих бойовиків і значну кількість знищеної техніки».

Про це також повідомляється в неділю на сайті телеканалу «112 Україна».

Як інформував «Щоденний Львів», українські військові відбили атаки на Дебальцеве, ворог лише частково контролює Вуглегірськ.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів