Українські військові відбили атаки на Дебальцеве, ворог лише частково контролює Вуглегірськ (відео)

20:18 1 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: АР

Траса Дебальцеве-Артемівськ – під контролем українських силовиків. Нею вже прийшло підкріплення та їде ще.


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

Кореспондент «Телевізійної служби новин» каналу «1+1» Руслан Ярмолюк повідомив сьогодні, 1 лютого, такі останні новини з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«Атаку бойовиків на Дебальцеве на Донеччині відбито. Ворога відкинуто від міста, що є ключем до всіє транспортної системи Донбасу», – так відповідають наші з фронту на сумніви, чи не виникне новий «котел» у цьому вузькому місці.

За даними джерел «ТСН», сьогодні російсько-терористичні війська пішли в наступ із боку Брянки: танки, самохідна артилерія і потужна штурмова група дісталися практично до околиць Дебальцевого. Але зустріли потужний опір українських вояків. Колону техніки знищено.

Безуспішними лишаються спроби окупантів захопити Дебальцеве з боку Вуглегірська. У штабі важають, що це був відтяжний удар.

Утім, ситуація там залишається складною. Бойовики частково контролюють місто. Але рушити звідти на Дебальцеве українська армія їм не дає.

Траса Дебальцеве-Артемівськ – під контролем українських силовиків. Нею вже прийшло підкріплення та їде ще. І нею ж вивозять у спокійніше місце мирних жителів. Але терористи ведуть хаотичний обстріл. Тож є ризик потрапити дорогою під обстріл.

У Дебальцевому з ворожими танками та артилерією добровольці фактично борються силою волі. Тут бракує важкого озброєння і навіть стрілецького.

Посилення атак на Донецьк і Піски – це маневр, аби відволікти від основного удару на Дебальцеве. Наступ на Дебальцеве бойовики почали з двох напрямків.

Ворожі панцирники пішли на Троїцьке та Санжарівку, інша частина вдарила з боку Єнакієвого на Вуглегірськ. За підтримки артилерії ворог майже одночасно почав атакувати українські фланги.

Тільки під Санжарівкою окупанти кинули більше десяти танків. Дірки в обороні латали прямо на полі бою, але ворога зупинили.

Іще кілька днів тому український Вуглегірськ нині перетворився на ворожий плацдарм для подальшого наступу. Бойовики розбили з танків три українські пости. Українські воїни зайняли оборону в околицях міста, а згодом відійшли з Вуглегірська, бо почала працювати українська артилерія.

Наступом терористів керував особисто Захарченко з Горлівки. Він першим і поспішив розповісти російським ЗМІ, що Вуглегірськ цілком їхній. Хоч на ту мить бойовики просунулися тільки до залізничного вокзалу. Якраз під час інтерв'ю російському ТБ український снайпер поцілив у охоронця головного «ДНРівця».

Українські війська спробували відбити місто, але наштовхнулися на добре організовану оборону. Снайперські гнізда на дахах, пристріляні вулиці.

Наші підрозділи, що зайшли в місто, наразилися на мінометний вогонь ворога. Тому змушені були вийти з Вуглегірська. Утім і для терористів місто нагадує радше капкан, ніж захоплену територію.

Тож, попри всі намагання терористів замкнути дебальцівське кільце , їм це не вдалося. Дорога з Артемівська до Дебальцевого хоч прострілюється, але вільна для пересування українських військ.

«У Дебальцевому «котла» не існує. Наші блокпости міцно утримують лінію зіткнення. Немає даних про відхід підрозділів із позицій», – запевняє генерал Олександр Розмазнін.

З активізацією боїв навколо Дебальцевого посилилися обстріли міста. Воно перетворюється на руїни. Тут немає ані світла, ані води, ані тепла. Але ще лишаються люди.

Щодня Дебальцеве полишає щонайменше дві сотні людей. Їх вивозять автобусами, бусами та навіть вантажівками.

Про це повідомляється в неділю на сайті «Телевізійної служби новин» каналу «1+1».

Як інформував «Щоденний Львів», нардеп Антон Геращенко повідомив у неділю, що російсько-терористичні війська на Донбасі перекинули на Вуглегірськ і Чорнухине 95% своєї бронетехніки, відтак закликав: «Для того, щоб зараз утримати ситуацію потрібно завдавати контрударів по базах бойовиків в Горлівці, Стаханові та інших опорних пунктах терористів з яких вони ведуть наступ на Дебальцеве»; заступник керівника Інформаційно-аналітичного центру РНБОУ Володимир Польовий стверджував у неділю: «Частина Вуглегірська контролюється бойовиками»; головний редактор інтернет-проектів «InformNapalm» і «BurkoNews» Роман Бурко повідомив у неділю: «Вуглегірськ: підтверджено - станом на ранок 1.02.15 місто 50/50»; боєць батальйону «Київ-2» Ігор Савчук повідомив у неділю: «По Вуглегірську летить з боку Єнакієвого. Батальйон Кульчицького підтверджує, що вони там».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів