Українські військові вибили окупантів з Чорнухиного, але ті продовжують стягуватися до Дебальцевого, – «ІС» (відео)

12:55 9 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив у понеділок: «Украй напруженою продовжує залишатися ситуація в районах Дебальцевого, Щастя, Станиці Луганської, Трьохізбенки й Кримського. Російсько-терористичні війська продовжують здійснювати перегрупування сил в даних районах, активно заповнюючи втрати, понесені на цих ділянках в попередніх боях».


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 9 лютого, такі її оперативні дані з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«Украй напруженою продовжує залишатися ситуація в районах Дебальцевого, Щастя, Станиці Луганської, Трьохізбенки й Кримського. Російсько-терористичні війська продовжують здійснювати перегрупування сил в даних районах, активно заповнюючи втрати, понесені на цих ділянках в попередніх боях.

Основними маршрутами, за якими здійснюється перекидання противником живої сили і озброєнь у напрямку до Дебальцевого, є траса через Антарцит-Красний Луч. А в район Щастя-Станиця Луганська й Трьохізбенка-Кримське – траса через Краснодон-Луганськ. 

Упродовж минулих вихідних (7 і 8 лютого) відзначалося проходження за цими маршрутами конвоїв постачання (всього близько 60 критих вантажівок і більше 50 одиниць бронетехніки). Протягом останньої доби в район Дебальцеве бойовиками перекинуто близько 25 одиниць бронетехніки (15 танків і 10 одиниць ББМ), дві батареї протитанкових гармат МТ-12 «Рапіра» (вісім гармат), чотири установки РСЗВ (реактивних систем залпового вогню. – «ЩЛ»).

Також противник проводить активну евакуацію й ремонт бойової техніки, раніше пошкодженої в боях на Дебальцевському плацдармі (хоч у стрій повертається лише близько 8-10% від загального числа військової техніки). Ремонтні бази й потужності, які використовуються для ремонту, розташовані в Перевальську, Горлівці та Макіївці, частину техніки буксирують на «основну базу» в Сніжне.

У підрозділах російсько-терористичних військ, які раніше штурмували Вуглегірськ і робили спроби наступу на північ від нього, триває, за термінологією бойовиків, – «ротація» (насправді – доукомплектування з метою відновити боєздатність підрозділів, які зазнали серйозних втрат). Для цих цілей в район нГорлівки перекинуто чергову партію бойової техніки і живої сили (до 300 чоловік, частково – місцеві бойовики, набрані в південних районах «ДНР» і «ЛНР», частково – російські найманці, а також до 20 одиниць техніки, включаючи вісім танків і дві вантажівки зі встановленими зенітними установками ЗУ-23-2).

Позиції російсько-терористичних військ на схід від Дебальцевого займають в основному підрозділи російської армії («зелені чоловічки»). Всього – дві тактичних групи по 350-400 чоловік кожна зі штатною бронетехнікою (до 15-и танків і 50 ББМ, до 20 спеціальних автомобілів, близько 10 ББМ), підтримувані артгрупою, яка діє з району Алчевськ-Перевальськ (24 одиниць ствольної артилерії і вісім установок РСЗВ). На передній край, перед російськими підрозділами, виведені загони місцевих бойовиків, шість танків і п’ять ББМ.

Розташована раніше в Макіївці тактична група противника, про яку раніше повідомляла група «ІС», здійснила «прихований марш» до передової (північний схід Єнакієвого). Перекидання відбувалася невеликими групами, які прибували в район зосередження в темний час доби. Всього до південно-західного фасу Дебальцевського плацдарму перекинуто близько 350 чоловік і 30 одиниць броньованої техніки (включаючи шість танків), близько 15 одиниць автомобільної техніки та дві мінометні батареї (12 мінометів) зі складу цієї групи.

Через Алчевськ за добу проходить близько двох збірних конвоїв з паливом і боєприпасами (основний напрямок – Брянка, Первомайське, Чорнухине). В середньому в кожному конвої – 15-20 транспортних одиниць при двох-трьох одиницях бронетехніки (зазвичай – БМП-2 або БТР - 70, 80) і до взводу піхоти в якості команди супроводу.

Відзначається активізація російсько-терористичних військ на південь від Донецька. У район Докучаєвська, крім раніше розгорнутої авангардної ротної тактичної групи, про яку повідомляла група «ІС», продовжують прибувати основні сили батальйонної тактичної групи (БТГ) противника, укомплектованої військовослужбовцями РФ.

Всього відмічено прибуття в даний район до 25 одиниць броньованої техніки (БМП-1,2, до п’яти одиниць МТ-ЛБ і восьми одиниць БТР-80). Крім того, відзначається зосередження в даному районі зведеної артилерійської групи (чотири батареї, дві з них – РСЗВ (12 установок), вісім САУ і шість гармат Д-30). За нашими даними, «зона відповідальності» даної БТГ включить в себе район Новоласпи, Троїцького, Оленівки та простягнеться аж до Степового.

Одночасно на базі однієї з мотострілкових частин Південного військового округу РФ формується ще одна БТГ, яка також буде спрямована на дану ділянку. До цієї БТГ також увійде підрозділ найманців, які пройшли підготовку в навчальному таборі в Перевальному (Крим).

Упродовж минулих вихідних українська артилерія (РСЗВ) завдала вогневий удар по зосереджуватися бронетехніці противника північніше Новоазовська. В районі північніше Вуглегірська група українських танків завдала вогневий удар по передовому підрозділу противника.

Протягом минулих вихідних підрозділи ЗС України спільно з батальйоном імені Іси Мунаева вибили противника з Чорнухиного. Таким чином, знищено оборона противника в районі Міус-Новогригорівка».

Дмитро Тимчук повідомив це сьогодні, 9 лютого, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Як інформував «Щоденний Львів», співголова громадської ініціативи «Права Справа» Дмитро Снєгирьов повідомив у понеділок, що штурмувати Дебальцеве кинули ще більше ста одиниць техніки й останній резерв – екс-«беркутівців».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів