Українські війська відведуть на Донбасі важку техніку тільки після повного припинення рашистами вогню, – РНБОУ

17:35 27 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: EPA

Про це заявив у суботу заступник керівника Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Володимир Полєвий.

Українська сторона розпочне поступове виведення важкої техніки із зони АТО на Донбасі лише після повного припинення обстрілів з боку бойовиків хоча б на 24 години. Про це заявив сьогодні, 27 вересня, на брифінгу заступник керівника Інформаційно-аналітичного центру РНБО Володимир Полєвий. Дослівно ж він заявив у суботу:

«Українська сторона погодила свою лінію розмежування між сторонами. Ці пропозиції передаються російській стороні, і вже росіяни здійснюють зараз контакти з представниками незаконних збройних формувань. Таким чином відбувається певна затримка. Це не означає, що українська сторона не виконує домовленості та не збирається, наприклад, відводити важке озброєння, як це передбачає перший етап. Але першим кроком, який би дозволив це зробити українській стороні, є встановлення «режиму тиші» – 24 години «режиму тиші» будуть означати початок відведення і власне встановлення цієї лінії розмежування».

Заступник керівника Інформаційно-аналітичного центру РНБО також поінформував, що робоча група спільного центру з контролю та координації питань щодо припинення вогню, до складу якої входять представники української сторони, моніторингова група ОБСЄ та російські військові, продовжує діяльність. Зокрема, російські представники на чолі з заступником головнокомандувача сухопутних військ Росії генерал-лейтенантом Олександром Ленцовим зараз перебувають в Донецьку.

«До першої ночі там проходила зустріч із представниками незаконних збройних формувань щодо встановлення режиму тиші. Наразі результати цієї зустрічі нам не відомі», – зазначив заступник керівника Інформаційно-аналітичного центру РНБО, заяву якого передає в суботу кореспондент агенції «Укрінформ».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів