Українські війська готуються до штурму міста Первомайськ на Луганщині

12:58 4 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Як повідомляє в понеділок місцевий сайт, це останній плацдарм на підступах до Стаханова, в якому розміщено резервний штаб терористичного угруповання «ЛНР».

Українська армія та батальйони територіальної оборони вже зайняли декілька ключових позицій на підступах до Первомайська на Луганщині й готуються до повномасштабного штурму цього міста. Після звільнення від бойовиків терористичного угруповання «ЛНР» Попасної вони залишили це місто й відступили в напрямку Первомайська – останнього плацдарму на підступах до Стаханова, в якому розміщений резервний штаб самопроголошеного лідера терористичного угруповання «ЛНР» Валерія Болотова. 

Зараз українська армія й батальйони територіальної оборони вже зайняли декілька ключових позицій на підступах до Первомайська й готуються до повномасштабного штурму міста. Українські артилеристи підтримують наступальну операцію своїм вогнем.

Репортери луганського сайту «Іnformator.lg.ua» побували на вогневих позиціях 55-ї артилерійської бригади Збройних Сил України за 20 кілометрів від Попасної. Артилеристів охороняє окремий батальйон спеціального призначення «Донбас».

Бійці «Донбасу» також здійснюють розвідку позицій бойовиків і коригування вогню. Позиції терористів знаходить безпілотник, який донбасівці зібрали своїми руками.

За словами заступника командира дивізіону, підполковника Максима Павленка, артилеристи враховують не тільки дані розвідки, а й метеорологічні умови – напрям і силу вітру, температуру та вологість повітря. За словами командира Зведеного артилерійського дивізіону Південно-Східного регіону Олександра Пилипенка, його підрозділ не веде вогонь по об'єктах в населених пунктах.

Як стверджує Пилипенко, сили АТО роблять все, щоб уникнути жертв серед мирного населення. Завдання артилеристів – придушити вогневі точки супротивника і дати можливість піхоті з мінімальними втратами атакувати терористів. Про це повідомляє сьогодні, 4 серпня, луганський сайт «Іnformator.lg.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів