Українські силовики відбили на Донбасі п’ять штурмів російсько-терористичних військ, – «ІС» (відео)

09:05 3 жовтня 2014 р.

Ситуація в зоні бойових дій станом на 2 жовтня

Ситуація в зоні бойових дій станом на 2 жовтня
Фото: Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони України

Такі оперативні дані спільноти «Інформаційний Спротив» повідомив у п’ятницю її координатор Дмитро Тимчук.


Відео: ТСН

Координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 3 жовтня, у п’ятницю такі її оперативні дані

«За минулу добу російсько-терористичні війська п’ять разів намагалися штурмувати опорні пункти українських військ біля н.п. Старогнатівка, Невельське, Попасна й двічі – аеропорт Донецьк. Атаки успішно відбиті, противник з втратами відступив.

Також зафіксовано більше 40 обстрілів терористами й підрозділами збройних сил Російської Федерації позицій українських військ. Обстріли здійснювалися з мінометів, ствольної ій реактивної артилерії, танків, противотанкових ракетних комплексів  і стрілецької зброї.

Зокрема: по чотири рази атаковані позиції сил АТО в районі н.п. Щастя і Нікішине, по три рази завдавалися вогневі удари по н.п. Смєлоє, Чорнухине, курган Гостра Могила, Новомихайлівка. 

Також атаковані українські підрозділи біля н.п. Новоорловка, Невельське, Трудівське, Піски, Мар'їнка, Авдіївка, Рідкодуб, Трьохізбенка. З 4.30 ранку противник веде обстріл позицій сил АТО під Дебальцеве 

Фіксується перегрупування російсько-терористичних військ. Додаткові підрозділи перекидаються в район Дебальцевого, Лисичанська, Щастя. 

В район н.п. Вергулівка (Перевальський район Луганської області) перекинуто російську ротну тактичну група на БМП-2. 

В районі н.п. Ольгінка, Докучаєвськ, Новотроїцьк триває зосередження ударної тактичної групи російсько-терористичних військ. До її складу впродовж останньої доби прибули чотири  РСЗВ БМ-21 «Град» і до двох шестигарматних батарей гаубиць Д-30. 

Зафіксовано прибуття комплексу засобів автоматизації управління вогнем артилерії типу 1В12-3 «Машина-М», а також російського мобільного командно-спостережного пункту 1В126 «Капусняк-Б». 

В боях з українськими військами в районі Донецька батальйон терористів «Оплот» поніс суттєві втрати. За попередніми даними – до 40% убитими і пораненими.

Основна частина бронетехніки, знищеної в районі аеропорту в Донецьку й н.п. Піски та Авдіївка, належала даному батальйону. 

Йде перекидання з території Росії партій паливно-мастильних матеріалів. За останню добу на Донбас увійшли до 10 бензовозів. Основна їх частина спрямована в район Донецька. 

У Шахтерську спостерігається скупчення підрозділів регулярної армії РФ і техніки. З місцевої лікарні в невідомому напрямку вивезені всі поранені місцеві бойовики. 

Російське командування намагається організувати на контрольованих терористами територіях в Луганській та Донецькій областях діяльність військово-комендантської служби. Організовуються комендатури, головним завданням яких на даному етапі є контроль транспортних шляхів».

Дмитро Тимчук повідомив це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Натомість у прес-центр АТО розповіли сьогодні, 3 жовтня:

«У районі Маріуполя ситуація стабільна. За допомогою мережі блокпостів, опорних та спостережних пунктів створено систему оборони приморського міста. У той же час, у цьому районі відмічається діяльність диверсійно-розвідувальних груп та польоти безпілотних літальних апаратів ворога.

Донецький аеродром знаходиться під контролем сил АТО. Там проведена часткова ротація особового складу та техніки, створені умови для оборони стратегічного об’єкту.

Ніч на сході України відзначилась обстрілами наших позицій в районі Трьохізбенка, Авдеевка, Тоненьке, Піскі, Нікішине, Дебальцеве. Український підрозділ в Авдіївці обстріляно із зенітних установок ЗУ-23-2.

Напередодні бойовики штурмували наш блок пост поблизу Попасної. Атака відбита. 

Із метою дискредитації сил АТО бойовики в черговий раз обстріляли Донецьк, вогонь з «Градів» вівся з району населеного пункту Корсунь неподалік Єнакієвого; зі Жданівки ракети летіли в південному напрямку. 

За добу знищено 10 бойовиків та два танки. В результаті вогню у відповідь ліквідовано снайпера бойовиків, який працював по українським підрозділам в районі села Новоласпа».

Про це повідомляється на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів