Українські силовики знищили штаб бойовиків у місті Артемівськ на Донеччині, – ЗМІ (відео, оновлено)

01:30 5 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: twitter.comeuromaidan

Про це повідомили ввечері в п’ятницю «Аргументы и Факты» й «Вечерний Бахмут».


Відео: 1stVideoChannel

Керівник МВС Арсен Аваков повідомляє на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»:

«Увечері батальон МВС «Артемівськ» здійснив розвідрейд в Артемівськ. Знищено штаб ДНР.

Батальйон очолює наш артемівський офіцер – Костянтин Матейченко. За сумісництвом – нинішній військовий комендант Червоного Лиману.

Найближчим часом ситуація в Артемівську буде мирною. Звичайно, мир буде підкріплено впевненою силою спецбатальйону «Артемівськ» та сил АТО».

Газета «Аргументы и Факты» інформував ввечері в п’ятницю, 4 липня, в повідомленні «Сили АТО увійшли в Артемівськ»:

«Приблизно о 21 годині вечора п'ятниці, 4 липня, українські силовики увійшли до Артемівськ Донецької області. Як повідомляють очевидці, кілька українських бронемашин зайшли в місто і після нетривалого бою з сепаратистами городяни почули, як наші військові співають українські пісні, вже відкрито сидячи на корпусах своїх БТРів!

Палає припаркований біля міської прокуратури мікроавтобус. Інших руйнувань не спостерігається, жертв і поранених серед мирного населення і силовиків, схоже, немає».

Натомість «Вечерний Бахмут» інформував ввечері в п’ятницю, 4 липня, в повідомленні «Бій у центре Артемівська: з БТРів обстріляно штаб «ополченців»:

4 липня о 20:43 в Артемівську, ймовірно двома БТР-ами, які прибули з боку траси Харків-Ростов, сьогодні ввечері було обстріляно будівлю міської прокуратури, де розмістися штаб сепаратистів. В результаті перестрілки, яка тривала з різною інтенсивністю близько 20 хвилин з використанням автоматичної зброї, гранатометів і великокаліберних кулеметів, була знищена «Газель», що стояла поруч з будівлею прокуратури, обстріляна будівля міської та районної прокуратури, пошкоджений стовп зовнішнього освітлення, що розташовується по інший бік перехрестя. Нападники поїхали назад убік траси Харків-Ростов.

Незадовго до нападу на міському форумі та в соціальних мережах з'явилися повідомлення про прибуття в частину А4176 в Парасковіївці близько 6 БТР і одного танка з десантом. Декілька з цих БТРів були помічені очевидцями по дорозі в Артемівськ перед боєм і назад після бою.

Інформації про постраждалих немає. Пізніше у центрі міста здалеку було чутно епізодичні перестрілки, проте визначити, де стріляють, складно».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів