Українські силовики потрапили в четвер під Бахмуткою на Луганщині в скрутне становище (відео)

00:01 17 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: korrespondent.net

Керівник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко заявив увечері, що атаки терористів під Бахмуткою вдалося відбити, натомість повідомлення ЗМІ звідти не такі ж оптимістичні.


Відео: 112 Україна

«У бою під Бахмуткою загинули десятки бойовиків», – стверджував увечері 16 жовтня Керівник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко в ефірі телеканалу «112 Україна». Він також зазначив:

«У Бахмутці теж після вчорашніх-позавчорашніх обстрілів і атак нам вдалося їх відбити. Є можливість поставляти озброєння, боєприпаси, продовольство. Дуже майстерно попрацювала там наша артилерія. Під час вчорашнього бою там загинули 2 наших військових, а противник, за нашими даними, сьогодні ховає десятки своїх людей».

Окрім того, Андрій Лисенко додав: «В Дебальцевому ситуація традиційно важка, тому що це стратегічний залізничний вузол. Його намагаються звільнити від наших військових. Але ми там дуже щільно окопалися, у нас там потужні інженерні споруди, і ми там нормально тримаємо оборону і будемо тримати далі».

Телеканал «112 Україна», який передав увечері в четвер повідомлення керівник Інформаційно-аналітичного центру РНБО, нагадав при цьому: «Раніше бойовики заявляли, що в районі селища Сміливе тривають бої, де Нацгвардія намагається пробитися до оточених військових. Повідомлялося, що бійці Нацгвардії на блокпосту №32 перебували в оточенні, а допомоги не було. Також раніше Андрій Лисенко повідомляв, що обстріли українських силовиків відбуваються в кількох вогнищах, а інтенсивність після перемир'я трохи впала».

Своєю чергою, кореспондент «Телевізійна служба новин» каналу «1+1» Євгенія Цвєтанська повідомила ввечері 16 жовтня: «Український блокпост біля Бахмутки продовжує виживати в оточенні «донських казаків». Підкріплення технікою було розстріляне із засідки, до «котла» прорвався лише БТР із боєприпасами». Вона також конкретизувала:

«Важкою для українських воїнів залишається ситуація на блокпостах поблизу Сєверодонецька на Луганщині. Позиції сил АТО обстрілюють «донські казаки», один із блокпостів уже другу добу тримається в оточенні.

Бійці на сусідніх позиціях обурені офіційною інформацією РНБО про деблокаду. Учасники АТО кажуть, що в оточенні їх побратимам не вистачає їжі та води, а інформація про підкріплення не відповідає дійсності.

Очевидці кажуть, що кілька бронемашин спробували проїхати на підмогу, однак їх розстріляли із засідки. Військові визнають, що втрати в боях дуже великі.

«Тут взагалі нікого немає, ніхто не може під'їхати. Шкода тих хлопців, які не мають ні води, ні їжї. Там вдалося вчора одному БТР пробитися, боєприпасів трохи підвезли, але на скільки вистачить – невідомо. Звернення особисто до керівництва Нацгвардії. Будь-ласка, приїдьте, побудьте хоч одну добу в тих окопах, в яких ми знаходимось, і потім робіть висновки», – просить боєць із сусіднього з атакованим блокпосту.

Місцеві воїни кажуть, що їхні позиції обладнані з неякісних матеріалів, котрі легко руйнуються при обстрілах. А давати гідну вогневу відсіч нападникам немає чим – відсутня зброя. Супроти танків і артилерії ворога в наших бійців є лише автомати і гранатомети.

«Ми кажемо, дайте нам артилерію. Поки вони по нас луплять, ви звідти лупіть туди! Ні, терпіть», – розповів один із учасників АТО.

Вдень окрім атакованого великими силами блокпосту на Бахмутці казаки обстріляли ще й сусідні українські блокпости. Вогонь вівся дистанційно, переважно з мінометів. Серед військових є кілька поранених».

Про це повідомляється на сайті «Телевізійної служби новин» каналу «1+1».Натомість  інтернет-видання «Преса України» інформувало ввечері 16 жовтня:

«Бойовики практично знищили автоколону з важкої техніки, яка рухалася в Бахмутку на підмогу українським військовослужбовцям. Добровольчі підрозділи вже четвертий день знаходяться практично в повному оточенні.

Про це повідомляв «Телеканал новин «24», з посиланням на одного з бійців, що знаходиться в оточенні. Боєць повідомив, що підмоги практично не надійшло, так як бойовики розбили важку техніку, яка везла хлопцям підкріплення.

«В оточенні вже четвертий день, підмоги немає взагалі ... В принципі, у нас навіть води вже немає, нічого попити. Ну умови, самі розумієте, всі в болоті», – розповідає боєць по телефону.

«Боєприпаси теж не вічні, можуть закінчитися», – додає він.У той же час, бойовики ведуть постійний вогонь з артилерії і мінометів, зі стрілецької зброї і стовбурових гранатометів, по хлопцям працюють снайпери.

«Їхала колона, прорвався тільки «Урал», підвіз деякі боєприпаси, воду, і прорвався БТР «четвірка» і все. Танк підбили, відповідно, дуже багато «двохсотих», –зазначив він.

«Командування все знає, але ніхто ніяких заходів не вживає. Намагалися до нас кілька днів поспіль прорватися, але розбивають наші колони, танки горять. БМП, танки, БТРи - все знищено. Тобто ми практично в кільці», – заявляє солдат.

Активіст Луганської громадської організації «Права справа» Дмитро Снєгирьов переконаний, що котел в який потрапили 112 українських військовослужбовців поблизу Бахмутки створений штучно, в силу домовленості української влади з представниками терористів. Снєгирьов вважає, що згідно із таємними «мінськими угодами» оточення Бахмутки веде до здачі бойовикам ЛНР міста Щастя.

У той же час, ще вчора спікер РНБО Андрій Лисенко заявляв, що українські війська в районі Бахмутки не оточені бойовиками «ЛНР». Українська артилерія відбиває напади терористів на блокпости бійців АТО, і йде жорстокий бій».

Про це повідомляється на сайті інтернет-видання «Преса України».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів