Українські й російські військові та ОБСЄ розпочали визначати межі буферної зони на Донбасі

13:15 26 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони України

У п’ятницю розпочала свою діяльність робоча група спільного центру з контролю та координації питань щодо припинення вогню та поетапної стабілізації лінії розмежування сторін.

У прес-центрі АТО повідомили в п'ятницю, що сьогодні, 26 вересня о 8.00 розпочала свою діяльність робоча група спільного центру з контролю та координації питань щодо припинення вогню та поетапної стабілізації лінії розмежування сторін». В повідомленні також конкретизують:

«До його складу увійшли представники української сторони моніторингова група ОБСЄ та 76 військовослужбовців ЗС РФ. Головна мета робочої групи центру полягає у реалізації заходів, спрямованих на встановлення режиму повного припинення вогню – режиму «Тиші».

Зокрема, передбачається виведення засобів ураження калібром понад 100 мм на визначені відстані та створення 30-кілометрової зони розмежування, що визначено Мінським меморандумом, а також зняття встановлених мінно-вибухових загороджень у визначених районах ворогуючих сторін.  Зону визначених районів щодо припинення вогню буде розподілено на чотири – п’ять секторів безпеки, в яких працюватимуть від трьох до п’яти моніторингових груп ОБСЄ спільно з представниками України та РФ. Вкрай важливо, що ця робоча група спільного центру буде здійснювати контроль за припиненням вогню протягом усього періоду стабілізації обстановки на території Донецької та Луганської областей».

Про це повідомляється на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook». Своєю чергою, агенція «Reuters» інформує:

«Керівники українського та російського військових відомств та представники ОБСЄ зустрілися для визначення меж буферної зони на Донбасі. Зустріч проходить на північ від Донецька.

Туди з'їхались представники України та 76 представників Росії та ОБСЄ. Метою зустрічі є визначення меж буферної зони, за яку українські військові та бойовики відведуть важке озброєння.

Про створення 30-кілометрової буферної зони на лінії фронту на Донбасі домовились учасники тристоронньої контактної групи в Мінську 19 вересня. Українські військові та бойовики мають відвести своє важке озброєння на 15 кілометрів кожні у свій бік від лінії фронту. На Донбасі офіційно триває перемир'я з 5 вересня, коли у Мінську підписали протокол про припинення вогню».

Про це повідомляється в п’ятницю на сайті агенції «Reuters».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів