Українська авіація підбила вантажівку з нападниками на десантників зі Львова, захисників аеропорту Луганська

18:35 9 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: twitter.comLUGANSK_TODAYstatus486881480137003008

Про це це повідомляє в середу прес-служба АТО.

Луганське інтерне-видання «Трибун» інформує сьогодні, 9 липня, в повідомленні «Сили АТО завдали удару по позиціях збройних осіб біля луганського аеропорту»

«У Луганську українська авіація підбила вантажівку з озброєними особами, які вже декілька днів потужно обстрілюють луганський міжнародний аеропорт з важких знарядь. Про це це повідомляє прес-служба АТО. 

«Сили АТО сьогодні близько 14:50 відбили чергову атаку військової техніки бойовиків на аеропорт в« Луганську». Підбито вантажівку озброєних осіб», – сказано в повідомленні. 

За словами місцевих жителів у місті працювала сирена ГО. «У 17.25 з боку Ювілейного з'явився винищувач, летів у бік аеропорту. Потім пах-пах-пах і так кілька разів. Потім над центром летів у цей момент було чутно один постріл з землі (напевно). Потім над Камброді розвернувся і знову пах-пах-пах 2 рази. І відлетів у бік Ювілейного. І тільки після цього включилася сирена!», – повідомляють луганчани у групі «Український Луганськ»

Відзначимо, що Луганський міжнародний аеропорт знаходиться під контролем українських військових (десантників 80-го аеромобільного полку зі Львова. – «ЩЛ»)».

Перед цим агенція УНІАН інформувала сьогодні, 9 липня, в повідомленні «Терористи з танків і «Градів» з трьох боків обстрілюють луганський аеропорт, – активіст»

«У Луганську в даний час бойовики масово обстрілюють аеропорт з трьох напрямків танками і «Градом». Про це кореспонденту УНІАН заявив голова громадської організації Громадянська ініціатива «Права справа» Дмитро Снєгирьов, який запевнив, що цю інформацію йому передають безпосередньо з місць події місцеві жителі, які є очевидцями того, що відбувається.

Також Снєгирьов заявив, що у нього «є безпосередній телефонний зв'язок з десантниками, які обороняють зараз аеропорт». За його словами, «сьогодні до Луганська о 16.20 заїхали три танки з боку міста Краснодона і зараз вони разом з системою «Град» використовуються терористами в обстрілі аеропорту з трьох сторін – з боку сел. Терновий, з боку об'їзної дороги і з боку сел. Видний».

Снєгирьов пояснив, що вночі через українсько-російський кордон «безперешкодно проникли ці 3 танки, а також караван з боєприпасами, боєзапасом для систем реактивного залпового вогню «Град». «Танки і боєприпаси з Росії пройшли за маршрутом: з Ростовської області (м. Донецьк) – сел. Північний – м. Суходільськ – м. Молодогвардійськ – м. Луганськ. Таким був маршрут руху, і про нього ми інформували штаб АТО», – сказав Снєгирьов. При цьому він підкреслив, що в даний час масовану атаку терористів в аеропорту Луганська відбивають львівські десантники – це 80-а аеромобільна дивізія, і «без підтримки української авіації їх просто всіх розстріляють».

Як інформував «Щоденний Львів», терористи постійно обстрілюють львівських десантників в аеропорту Луганська з «Града» з-під лікарні, однак оточені в луганському аеропорту львівські десантники відбили атаку бронетехніки й дочекалися авіації АТО.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів