Оточені в луганському аеропорту львівські десантники відбили атаку бронетехніки й дочекалися авіації АТО

18:10 9 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ukr-online.com

Як повідомив у середу голова громадської ініціативи «Права справа» Дмитро Снєгірьов, терористи підтягнули проти них три танки й дві установки «Град».

Телевізійний «5 канал» інформує сьогодні, 9 липня, в повідомленні «Оточені на луганському аеродромі десантники відбили атаку бронетехніки терористів»:

«Терористи у Луганську знову спробували захопити місцевий аеропорт. Таку інформацію «5-му каналу» підтвердив прес-офіцер сил АТО Олексій Дмитрашківський. 

Із його слів, штурм розпочався о 14:25. Бойовики використовували важку техніку – БТРи та танк.

Українські десантники (з 80-го аеромобільного полку зі Львова. – «ЩЛ») відбили цю атаку бойовиків. Місцеві мешканці кажуть, що «крилатій піхоті» вдалося підбити вантажівку терористів.

Сьогодні ж бойовики з мінометів обстріляли позиції українських військ під Луганськом. За попередніми даними, там загинуло 2 бійці, а також був поранений журналіст». 

Натомість інтернет-видання «Українська правда» інформує сьогодні, 9 липня, в повідомленні «Бойовики атакують Луганський аеропорт танками й ГРАДами»:

«Протягом дня бойовики ведуть масований наступ на аеропорт Луганська, який перебуває під контролем українських силовиків. Про це «Українській правді» повідомив один із солдатів, що перебувають в аеропорті.

«Іде масований наступ», – сказав він.

«Удень ішов обстріл із двох танків і з мінометів. Це було о першій годині дня й о третій годині дня у вівторок», – водночас розповів «Українській правді» співрозмовник в АТЦ.

«Була інформація, що переміщалося 2 установки ГРАД БМ-21», – розповів співрозмовник.

У той же час співрозмовник «УП», що перебуває в аеропорті, на запитання, чи використовують бойовики проти них установки «ГРАД» станом на 17:20, відповів: «Усе застосовують. Авіації немає».

Станом на 17:30 стало відомо, що українська авіація вдарила по бойовиках».

Тим часом телеканал «Еспресо.TV» інформує сьогодні, 9 липня, в повідомленні «Терористи атакують Луганський аеропорт. Військові вимагають дозволу на застосування важкої артилерії»:

«В даний момент терористи ведуть масований обстріл аеропорту Луганська. Про це «Еспресо.TV» повідомив голова громадської ініціативи «Права справа» Дмитро Снєгірьов з посиланням на військових, які знаходяться в аеропорту.

За словами активіста, терористи підтягнули до аеропорту з Краснодону три танки, а також застосовують дві установки «Град». «Військові не можуть дати гідну відсіч бойовикам і застосувати важку артилерію, бо є відповідна заборона з боку Міноборони», – зазначив Снєгірьов.

«Якщо ця заборона передбачена черговим раундом переговорів, то вони обійдуться Україні ціною життів військових і від аеропорту скоро нічого не залишиться. Вимагаємо від Міноборони відмінити цю заборону і негайно надати підмогу військовим», – звернувся Снєгірьов до керівництва оборонного відомства. 

В Міноборони «Еспресо.TV» повідомили, що проінформовані про ситуацію в аеропорту, але відмовилися надавати будь-яку інформацію з цього приводу. Разом з тим, місцеві мешканці повідомили, що в район аеропорту українським військовим надійшла авіаційна підмога, у Луганську лунає сирена.

Нагадаємо, раніше українські військові, які обороняють Луганський аеропорт, вимагали від МОЗу негайно евакуювати людей з перинатального центру міста, звідки бойовики ведуть обстріл аеропорту».

Як інформував «Щоденний Львів», терористи постійно обстрілюють львівських десантників в аеропорту Луганська з «Града» з-під лікарні.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів