Українська артилерія завдала ударів по колонах бронетехніки, які вдерлися з Росії

11:20 24 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: AP

Про це повідомили в неділю в прес-центрі АТО й спільнота військових фахівців «Інформаційний Спротив».

У прес-центрі АТО повідомили сьогодні, 24 серпня, в «Змінах в оперативній обстановці»:

«Сили АТО продовжують обороняти від атак терористів населені пункти Новосветловка, Хрящувате. Також триває зачистка Іловайська та блокування шляхів сполучень між Донецьком і Горлівкою.

Завдано артилерійського вогневого ураження двом колонам бронетехніки без розпізнавальних знаків, яка рухалась зі сторони Російської Федерації, поблизу населеного пункту Білоярівка, Донецької області. Даний населений пункт знаходитьсь в глибині понад 20 кілометрів Української території, та є одним з ключових пунктів на шляху до кургану Савур-Могила, який обороняється Збройними Силами України.

Втрати російських найманців за цю ніч складають один бронетранспортер, два автомобіля та до тридцяти чоловік. Загалом, упродовж 23-24 серпня терористи втратили вбитими та пораненими понад 500 чоловік. 

Продовжились обстріли позицій сил АТО поблизу наступних населених пунктів: Весела Гора, Червона Поляна, Маломиколаївка, Станично-Луганське, Авдіївка, Уткіно. Також з мінометів двічі було обстріляно позиції українських десантників, які обороняють аеродром Луганськ. У відповідь наші бійці відкрили вогонь і подавили вогневі позиції ворога».

Про це повідомляється сьогодні, 24  серпня, на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook». Натомість спільнота військових фахівців «Інформаційний Спротив» передає такі оперативні дані з неоголошеної війни на сході України: 

«У зоні АТО продовжуються бойові зіткнення в районах Донецка, Горлівки, Новосвітлівки, Хрящуватого. Йде зачистка Іловайска. Сили АТО продовжують утримувати позиції в районі Саур-Могили, перебуваючи під постійним обстрілом.

Упродовж доби сили АТО завдали близько 60 артилерійських ударів по противнику. У тому числі двічі – по двох колонах бронетехніки збройних сил Росії, зафіксованих в районі Білояровки (Донецька обл.). 

Противник продовжує обстріли позицій сил АТО: 

– Із мінометів обстріляно блок-пост поблизу н.п.Станіца Луганська, опорний пункт поблизу Луганська, позиції на території аеропорту в Луганську, блок-пост і опорний пункт поблизу н.п.Уткіно. 

– Обстріляно базовий табір сил АТО поблизу Веселої Гори. 

– З артилерії обстріляний опорний пункт сил АТО поблизу Красної Поляна. 

– Із БМ-21 «Град» обстріляні позиції сил АТО поблизу Маломиколаєвки та опорного пункту поблизу Донецька».

Про це повідомляється в неділю на сайті спільноти військових фахівців «Інформаційний Спротив»

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів