Україна може отримати нову Конституцію та навіть нову форму правління, – експерти у Львові

19:16 16 листопада 2019 р.

Фото до новини

У лютому Україна може отримати нову Конституцію та навіть нову форму правління, оскільки влада ініціювала конституційну реформу.


Відео: Львівський пресклуб

Про це 18 листопада говоритимуть у Львівському пресклубі незалежні експерти: Ігор Коліушко, голова правління Центру політико-правових реформ (ЦППР), експерт з публічного права; Юлія Кириченко, членкиня правління ЦППР, керівниця проєктів з питань конституційного права, співголова Ради Реанімаційного пакету реформ; Олександра Скиба, виконавча директорка, керівниця проектів Інституту «Республіка»; Сергій Різник, кандидат юридичних наук, доцент кафедри конституційного права Львівського національного університету ім. І. Франка.

З листопада 2019 року до лютого 2020 року Національний демократичний інститут міжнародних відносин спільно з  ВГО «Інститутом «Республіка», Центром політико-правових реформ, Мережею UPLAN, громадською спілкою «Реанімаційний пакет реформ» проведуть щонайменше 10 публічних форумів «Конституційний процес в Україні: відкритий діалог з громадянами» у Києві, Львові, Житомирі, Черкасах, Краматорську, Рівному, Запоріжжі, Ужгороді, Харкові та Одесі.

Мета форуму – сприяти відкритому інклюзивному діалогу з громадянами щодо конституційного процесу в Україні. В межах форуму відбудеться обговорення тенденцій конституційного процесу в Україні, панельна дискусія «Конституція України: стан реалізації, необхідність змін» з представниками політичних партій, народними депутатами та експертами, а також обговорення «Які конституційні зміни потрібні суспільству?» у форматі світового кафе з громадянами, представниками політичних партій та депутатами.

Для участі у форумах запрошують громадян, представників місцевих осередків політичних партій, народних депутатів України та депутатів місцевих рад, громадських активістів, експертів та інших активних представників громад.

Нагадаємо, експерти Центру політико-правових реформ уже неодноразово аналізували законодавчі ініціативи Президента, спрямовані на внесення змін до Конституції України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів