Україна готується до перегляду всіх договорів із РФ, – МЗС

15:48 17 вересня 2018 р.

Фото до новини


Фото: liga.net

Міністр закордонних справ Павло Клімкін пообіцяв, що Україна здійснить перегляд усієї договірної бази з Російською Федерацією, і вже зараз є план поступового припинення дії міждержавних договорів.

Про це, як повідомив кореспондент інтернет-видання «Європейська правда», Павло Клімкін заявив у коментарі журналістам після засідання Євроатлантичного форуму в Києві. Міністр Клімкін пояснив: «Ми не зупиняли дію цього договору лише через те, що він на нас працював в усіх міжнародних судових процесах, починаючи від Стокгольмського арбітражу і до так званої «трьошки Януковича» (процесу в Лондоні щодо політичного характеру позики у $3 млрд.)».

Клімкін також анонсував подальше припинення договору про статус Азову як внутрішнього моря України та Росії: «Те саме буде з договором стосовно Азову – звичайно, він не буде працювати в майбутньому. Але коли ми припинимо його дію – це інше питання. Те, що договірно-правова база наших відносин з Росією буде поступово повністю перероблена – це абсолютний факт. У кожного договору з РФ є пункт про процедуру припинення його дії, і у нас є внутрішній план, як і коли ми будемо це робити. Але якщо ми цей план оголосимо вже зараз, то Росія використає це проти нас у судових процесах».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів