Україна готова асоціюватися з ЄС уже 21 березня

19:51 10 березня 2014 р.

Логотип проекту ЄС-Україна «Сильніші разом»

Логотип проекту ЄС-Україна «Сильніші разом»
Фото: radiosvoboda.org

Про це заявив у понеділок виконувач обов’язків міністра закордонних справ Андрій Дещиця.

Керівник зовнішньополітичного відомства повідомив сьогодні, 10 березня: «У нас бачення таке, якщо є політична воля і готовність, то можливою датою могло б бути 21 березня, бо на цей день заплановано засідання Європейської Ради». За словами дипломата, всі сторони працюють над тим, щоб підписати цей документ якомога швидше.

Андрій Дещиця також запевнив: «Для того, щоб підписати політичну частину Угоди про асоціацію, практично все готово. Є заява з боку Європейської Ради, є заява з боку уряду України про те, що ми теж готові підписати. Нам зараз потрібно технічно трохи часу, щоб цей документ підготувати».

Стосовно ж зони вільної торгівлі з ЄС, то, за словами Дещиці, ця частина угоди буде підписана після президентських виборів в Україні.

Повідомляючи про це в понеділок, «Українська правда» нагадує, що представник глави європейської дипломатії Майа Косьянчич, відповідаючи на питання про те, чи можливе підписання 17 або 21 березня політичної частини Угоди про асоціацію з Україною, відповіла:  «Наскільки мені відомо, дата ще не визначена, але ми очікуємо, що, як пріоритет, це може відбутися на будь-якому заході до 25 травня».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів