УДАР сформував передвиборчий штаб "Кличка-президента"

20:26 31 жовтня 2013 р.

У партії "УДАР" уже фактично сформований передвиборний штаб Віталія Кличка. Як стало відомо виданню "Комерсант-Україна", очолювати кампанію пана Кличка буде заступник голови партії, голова центрального виконавчого комітету партії Віталій Ковальчук. Зазначимо, що пан Ковальчук очолював виборчий штаб Віталія Кличка і на парламентських виборах, на яких УДАР посів третє місце (13,9% голосів виборців).

"Робота в штабі вестиметься за двома напрямками: змістовна і "польова". Стратегію кампанії в штабі буде курирувати Ростислав Павленко", - повідомило джерело в УДАРі.

При цьому джерела зазначають, що до підготовки стратегії кампанії прихильники Віталія Кличка мають намір залучити когось із західних партнерів, що мають у цій сфері великий досвід. Зокрема, мова може йти про фірми, що консультували під час виборчих кампаній канцлера ФРН Ангелу Меркель і президента США Барака Обаму.

Прикметно, що сьогодні, 31 жовтня, лідер партії "УДАР" відвідує Одещину. Ще до оголошення про участь у виборах президента прихильники пана Кличка заявляли, що мета туру по країні, за словами народного депутата Павла Розенка (УДАР), "розширити коло спілкування і залучити до діалогу громадські організації, профспілки та інші об'єднання громадян, щоб вибудувати тактику наших дій в 2015 році".

Тепер же в прес-службі партії акцентують увагу, що Одеса, де Віталій Кличко "зустрінеться зі студентською молоддю та громадськістю низки райцентрів", стане першим регіоном, "який Кличко відвідає після оголошення свого рішення про участь у президентській кампанії".

"Фактично Віталій Кличко почав президентський тур", - зазначило джерело в партії.

Нагадаємо, що про свій намір взяти участь у виборах президента України в 2015 році Віталій Кличко повідомив з парламентської трибуни 24 жовтня. Заява прозвучала після того, як Верховна Рада схвалила поправку до Податкового кодексу, згідно з якою "у разі якщо особа має право постійного проживання на території іноземної держави, вона вважається такою, що не проживає на території України". Автором поправки є народний депутат Ігор Бриченко ("Батьківщина"). Як відомо, у Віталія Кличка є посвідка на проживання в Німеччині. 

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні перед початком прес-конференції біля будівлі прес-центру «Паритет», де намічалося її проведення, зібралися люди з плакатами провокаційного змісту. Серед них: «Твереза Одеса без Кличка», «Одесі не потрібен такий чемпіон», «Спорт + алкоголь = УДАР», «УДАР – УДАР по печінці одеситів» тощо. Спочатку зібралися 2 групи (близько 40 осіб) молодих людей, потім до них приєдналося приблизно стільки ж людей, але вже старших. У руках у деяких були гарбузи.

Крім того, як повідомив УНІАН один з організаторів прес-конференції, приблизно за півгодини до її початку в приміщенні прес-центру зникла електрика, подачу якої пізніше було відновлено. А декілька людей, після того, як Кличко ввійшов до залу, не впускали в це приміщення журналістів. У одного з кореспондентів, який захотів сфотографувати те, що відбувається на мобільний телефон, останній вибили з рук. Представникам ЗМІ вдалося пройти лише після втручання самого лідера «УДАРу».

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів