У Росії масово повертають з відпусток військових, «ДНР» анонсує продовження конфлікту на Донбасі (відео)

13:05 30 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: itar-tass

Координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив у четвер, що в Тельманівському районі Донеччини відзначається висування до переднього краю бронегрупи російсько-терористичних військ.


Відео: ТСН

«Самопроголошений «прем'єр-міністр» «ДНР» Олександр Захарченко заявляє, що терористів не влаштовує автономія у складі України, тому вони готові воювати за повну незалежність Про це Захарченко заявив в інтерв'ю «Yle», – передає сьогодні, 30 жовтня, телеканал «Еспресо.TV».

«Вибори до Верховної Ради цікавили нас тільки в одному аспекті: чи переможе» партія миру «або» партія війни «Перемогла» партія війни», тому ми готуємося до війни», – заявив Захарченко. При цьому він відмовився відповідати на питання, чи влаштовують терористів  узгоджені в Мінських домовленостях кордону, або вони мають намір розширити нинішні території.

«У нас своя країна. Ми будуємо свою державу і готуємося до демократичних виборів», – сказав терорист.

Про це повідомляється в четвер на сайті телеканалу «Еспресо.TV». Натомість координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 30 жовтня, такі її оперативні дані:

«На території Росії відзначається масове вікликання військовослужбовців ЗС РФ з відпусток. У смузі Тельманове-Гранітне (Тельманівський район Донецької області) відзначається висування до переднього краю бронегрупи російсько-терористичних військ.

Зафіксовано до 15 одиниць бронетехніки (з них до 6 танків), встановлено наявність 120-мм мінометів. У районі Тельманове російсько-терористичними військами обладнуються позиції для артилерії, ведуться інженерні роботи. 

У районі Станиці Луганській зафіксовано прибуття в розпорядження бойовиків, на додаток до раніше зосередженим силам і засобам, до 10 артсистем. В районі Мирколаївки обладнані укріплені позиції. 

Для численних російських журналістів бойовиками організовані «інформаційні тури» до колишнього блок-посту №32, залишеного українськими військами. Демонструються залишки української бронетехніки й нібито місця поховання загиблих українських військовослужбовців. Терористи розповідають про «велику перемогу під Сміливим». 

Російським командуванням суворо наказано підрозділам бойовиків «ДНР» і ЗС РФ дотримуватися заходів маскування. Всі переговори, які містять інформацію про діяльність і пересуванні підрозділів, по відкритих каналах зв'язку строго заборонені. 

Пересування та здійснення маршів запропоновано проводити або в темний час доби, або в сутінках (вранці або ввечері). Вказівка пересуватися в темний час доби викликає невдоволення і в терористів (відсутність необхідних навичок управління бронетехнікою в темний час доби), і в російських військовослужбовців (слабке знання місцевості). 

У складі російського угруповання РЕБ і РТР на Донбасі до активної діяльності приступила спеціалізована група дезінформації. Група складається з фахівців ГРУ ГШ ЗС (головного розвідувального управління генерального штабу збройних сил. – «ЩЛ») РФ. 

У населених пунктах, підконтрольних «ЛНР», відбувається прийом платежів від населення за електроенергію, газ та воду («Свердловськміжрайгаз», «Луганськвода» та ін.). Частина цих коштів надходить ватажкам терористичних формувань. Україна даних коштів не отримує».

Дмитро Тимчук повідомив це в четвер на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Як інформував «Щоденний Львів», військовий аналітик групи «InformNapalm» Артем Василенко та її координатор Роман Бурко стверджують, що російські окупанти готують свій повномасштабний наступ на Донбасі під виглядом «Армії ДНР».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів