У Польщі запрацювала база ППО НАТО

13:30 11 липня 2024 р.

Фото до новини

Новий американський об'єкт протиракетної оборони Aegis Ashore у польському Редзікуві, який є частиною більшого протиракетного щита НАТО, розпочав своє функціонування та готовий до оборони Альянсу.

Про це повідомляється на сайті НАТО, пише DailyLviv.com

"Це – важливий крок для трансатлантичної безпеки і здатності НАТО захищатись від зростаючої загрози балістичних ракет. Ці ракети широко використовуються в конфліктах в Україні і на Близькому Сході. Як оборонний Альянс ми не можемо ігнорувати цю загрозу. Протиракетна оборона є важливим елементом для виконання основного завдання НАТО – колективної оборони", - заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Читайте також: Декларація НАТО про майбутнє України і ставлення до Росії

База Aegis Ashore у Польщі призначена для виявлення, відстеження і перехоплення балістичних ракет малої та середньої дальності у польоті. Вона є ключовим компонентом "Посилених оперативних можливостей" протиракетної оборони НАТО, проголошених главами держав і урядів країн Альянсу на Вашингтонському саміті.

Ключовими елементами протиракетного щита НАТО є два американські об'єкти Aegis Ashore в Польщі та Румунії, есмінці ВМС США в Іспанії та радар раннього попередження в турецькому Кюречику.

Читайте також: НАТО не хоче війни з Росією, тому не приймає Україну

Нагадаємо, Польща не виконає вимогу Києва збивати російські ракети, що летять у напрямку Західної України без рішення всього НАТО.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів