У Польщі судитимуть фермера, який закликав путіна розібратись з Україною

14:21 25 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Прокуратура Ґливиць скерувала до суду обвинувальний акт проти батька та доньки, які під час лютневого протесту фермерів у Сілезії закликали Путіна навести лад з Україною, Брюсселем і польським урядом.

Про це повідомило Польське радіо, пише DailyLviv.com.

Обоє відповідатимуть за публічне прославляння загарбницької війни проти України. Інформацію про направлення акту до суду підтвердила речниця окружної прокуратури в Ґливицях Каріна Спрусь. Розслідування проводила окружна прокуратура, яка, окрім вихваляння війни, закинула підсудним також публічну пропаганду комуністичної ідеології та демонстрацію її символіки.

Читайте також«Путін, зроби порядок з Україною і Брюсселем». Польський фермер звернувся до російського диктатора

Спершу матеріали були направлені з поліції до прокуратури, яка ініціювала розслідування.

За словами Каріни Спрусь, обвинувачені спершу своєї вини не визнавали, вказуючи на свій намір «привернути увагу до проблем сільського господарства». Однак з часом визнали свою провину та подали заяви про добровільне виконання узгодженого з прокурором покарання.

Читайте такожЗ'ясували, хто стоїть за протестами польських фермерів

Нагадаємо, стало відомо, який штраф заплатять поляки, які розсипали українське зерно.Після півтора року розслідувань регіональна прокуратура в Ряшеві оголосила про перші вироки у справі про імпорт зерна з України до Польщі, що викликав значний скандал у 2022-2023 роках.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів