У Москві увіковічать українські «Беркут» і ВВ

17:07 17 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: echo.msk.ru

За півкілометра від будинку уряду Росії буде вулиця й площа їх «Подвигу».

У Москві запропонували увіковічити пам’ять про розгін київських демонстрацій, назвавши вулицю у центрі російської столиці іменем «Подвигу підрозділу «Беркут» і внутрішніх військ України». З такою ініціативою виступили муніципальні депутати Олена Ткач, Олена Кравченко та Марія Богомолова.

Нова назва, на думку депутатів, повинна отримати частину Кудринського провулку між Великим і Малим Конюшківськими провулками. Вулиця Подвигу «Беркуту» з’явиться за півкілометра від Будинку уряду Росії.

Окрім переназвання вулиці, автори ідеї також запропонували створити «Площу подвигу підрозділу «Беркут» і внутрішніх військ України» ‒ вона буде утворена вулицею Подвигу «Беркута», Малим Конюшківським провулком і бізнес-центром «Новинський пасаж». На площі встановлять пам’ятний знак. 

Перейменування пов’язане з розгоном демонстрантів на підступах до будівлі Адміністрації Президента України 1 грудня. Визнання заслуг «Беркута», на думку депутатів, покаже, що москвичі не байдужі до ситуації в сусідній країні і готові за необхідності прийти на допомогу українцям.

Питання про переназвання обговорять на муніципальних зборах Пресненського району Москви 19 грудня. Після цього необхідні документи направлять до комісії з перейменувань.

Про це інформує у вівторок «Lenta.ru».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів