У міністерствах розпочали «полювання на відьом», – нардеп у Львові

10:58 27 вересня 2019 р.

Фото до новини

Усе що пропонує монобільшість у контексті державного будівництва – це ризик великого колапсу.


Відео: Львівський пресклуб

Так охарактеризував законодавчі ініціативи партії «Слуга народу» у Верховній Раді Роман Лозинський, заступник голови комітету з питань державного будівництва парламенту.  26 вересня на пресконференції у Львівському пресклубі народний депутат від партії «Голос» Роман Лозинський висловив зауваження до нових законів, які ухвалила партія «Слуга народу» без правок. 

- Фракція «Голос» не підтримала закон про імпічмент, тому що він є фасадною реформою, яка нічого не змінює. Конституцію не змінили, поріг голосів не змінили, залишили 338, які захищають Президента. Натомість конституцію захищає 300 голосів.

 За словами нардепа, «Голос» вносив корективи, але їх ніхто не розглядав. Закон про імпічмент Президента прийняли одразу, без правок і удосконалення. Однак фракції, які не входять в більшість, чітко висловили своє обурення. Це вплинуло на роботу представників «Слуги народу»: всі наступні законопроекти почали розглядати і в першому, і в другому читаннях.

Також, Роман Лозинський прокоментував закон про державну службу. Каже, що він стосується не лише керівників міністерства чи їхніх заступників. Йдеться й про працівників районних державних адміністрацій на рівні сіл і містечок.

- Службовці категорії «в» не захищені. Оскільки в законі забрали будь-які запобіжники, тепер керівник може звільняти без суду й слідства на власний розсуд усіх не лояльних до нього працівників. Закон ще не запрацював, але ми вже бачимо, як в деяких міністерствах розпочали «полювання на відьом» і здійснюють певні чистки.

Нардеп згадав і за ЦВК. Каже, замість того, аби змінити правила, «Слуга народу» вирішила змінювати людей.

- Усе, що пропонує монобільшість в контексті державного будівництва, це є ризик великого колапсу. Це – ризик руйнування державних інституцій. Це – ризик, при закладанні, наче, нового фундаменту, залишати там дуже багато прогалин, у які рано чи пізно зайдуть вода, бруд і пошкодять його. 

Нагадаємо, народна депутатка від партії «Голос» Галина Васильченко на цій прес-конференції заявила, що фіскалізація зміцнить економіку країни. Але спершу потрібно впорядкувати ситуацію з несплатою податків великими платниками та виведенням прибутків з-під оподаткування. Після цього – розв’язати питання з малим та середнім бізнесами, які надзвичайно чутливі до кардинальних змін.

Павліна Гадач

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів