У Люксембурзі сьогодні говоритимуть про обхід угорського вето, аби допомогти Україні

13:17 14 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Зараз тривають консультації між країнами ЄС та юристами щодо того, як це включити в регламент

Про це інформує Польське радіо, пише DailyLviv.com.

Спроба обійти вето Угорщини на збільшення фонду для озброєння України — одна з тем сьогоднішньої зустрічі міністрів ЄС у Люксембурзі. Про те, що ведеться робота з обходу вето Угорщини на збільшення Європейського фонду миру, стало відомо з липня. Про це тоді заявив голова дипломатії ЄС. 

Замість обов’язкових платежів до фонду, з якого потім країни ЄС отримують відшкодування за передану Україні зброю, будуть добровільні платежі. Це означало б, що Угорщина, внесок якої невеликий, трохи більше одного відсотка, буде виключена з цих виплат, але решта країн продовжуватимуть фінансувати фонд і ухвалюватимуть рішення про його збільшення. Зараз тривають консультації між країнами ЄС та юристами щодо того, як це включити в регламент.

Читайте також:У Німеччині вважають провальним європейське турне Зеленського

Друга тема міністерської зустрічі — санкції за дестабілізацію ситуації в Молдові. Чорний список наразі засекречений, але в ньому, серед інших, потрапила фаворитка Кремля — Євгенія Гуцул, лідерка автономного регіону Гагаузії в Молдові.

Під час сьогоднішньої зустрічі міністри ЄС також мають ухвалити рішення щодо розширення санкцій проти Ірану за постачання Росії балістичних ракет, які вона використовує для нападу на Україну.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів