У Львові вшанували полеглих під час Другої світової війни (відео)

14:24 8 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: vgolos.com.ua

Урочисте покладання квітів відбулося в четвер на території колишнього концтабору «Шталаг»


Відео: zik.ua

Долучилося до урочистого покладання квітів на території колишнього концентраційного табору «Шталаг» (на теренах комплексу «Цитадель») і керівництво Львівщини та її обласного центру. На поминальній урочистості побувала репортер телеканалу «ZIK» Христина Бучковська, яка розповіла:

«Біля пам’ятного хреста, окрім представників влади, зібралось чимало городян. Серед них – учасники війни. Під виконання державного гімну усі присутні поклали квіти та лампадки до пам’ятного хреста.

Опісля священики різних конфесій відправили екуменічний молебень. Закатованих у «Шталагу» вшанували хвилиною мовчання.

Член Львівського Крайового братства УПА Володимир Кук, який теж прийшов віддати шану закатованим, розповів: «Для мене це не свято. Для України це трагедія, бо ми втратили 10 мільйонів українців. А за що? За те, що Гітлер і Сталін не могли поділити Європу».

У роки Другої світової війни на території Цитаделі нацисти створили концентраційний табір для військовополонених Stalag-328 «Tsutadell». Через концтабір пройшло 280 тисяч чоловік, з них 140 тисяч вмерло від голоду і хвороб.

Після поминальної служби усі присутні попрямували до Національного Музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького», щоб продовжити поминальну процесію.

Нагадаємо, що у Львові усі офіційні заходи, приурочені подіям Другої світової війни, перенесли на 8 травня. Таке рішення прийняла Львівська ОДА 5 травня. Зокрема, очільниця області Ірина Сех зазначила: «Ми мусимо серйозно пропрацювати питання гарантування безпеки і правопорядку, аби унеможливити будь-які провокації у місті Львові та області».

Додамо, що громадські активісти, журналісти та організації з охорони порядку також підготували звернення до жителів міста Лева. У зверненні активісти закликали львів’ян уникати будь-яких конфліктних ситуацій 9 травня, адже вони будуть на руку тим, хто хоче розхитати державність України і розпалити ворожнечу у спокійному Львові».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів