У Львові вперше за 30 років Незалежності військова техніка вторглася на територію УГКЦ

22:48 22 червня 2021 р.

Фото до новини

Львівська Архиєпархія УГКЦ заявила про рейдерське захоплення Митрополичих садів. Представники Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення привезли до садів військову техніку. Це відбувається на фоні святкувань 20-ої річниці візиту Святого Івана Павла ІІ, який мешкав у Митрополичих палатах Святоюрського комплексу

Про рейдерське захоплення Митрополичих садів у вівторок ввечері, 22 червня, повідомив прес-секретар Львівської архієпархії УГКЦ Павло Дроздяк, повідомив Zaxid.net, пише Dailylviv.

«Інформуємо Вас, що сьогодні 22 червня 2021 р. зі сторони Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення була спроба рейдерського захоплення Митрополичих садів. Прикро, що до реалізації цих планів, використовують військовослужбовців і машини військової спецтехніки в час, коли країна перебуває в стані війни», – написав Павло Дроздяк на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні був важкий день для всіх, є багато запитань і речей, які потрібно з’ясовувати. Але хочеться подякувати команді небайдужих, які допомогли відстояти правду, – представникам курії, Львівської міської ради, які втрутились в цей процес», – розповів Павло Дроздяк.

"Незрозуміло, чому до цього часу Концерн не проводив жодних активних дій, але аж тепер ця територія стала такою стратегічною? Можливо комусь не довподоби, щоб це місце стало відкритим для гостей і громади міста, адже ділянка в центральній частині. Земельна ділянка є під охороно ЮНЕСКО і ухвалою сесії Львівської міської ради від 4 вересня 2020 року була надана в постійне користування Церкви. На земельній ділянці встановлене обмеження на капітальне будівництво та огородження.

Курія Львівської Архиєпархії УГКЦ отримала земельну ділянку для обслуговування нижніх Митрополичих садів та прилеглої території комплексу собору Святого Юра і влаштування парково-рекреаційної зони загального користування.

Прикро, що все це відбувається на фоні святкувань 20-ої річниці візиту Святого Івана Павла ІІ, який мешкав у Митрополичих палатах святоюрського комплексу", - пише Павло Дроздяк.

Святоюрська гора – це великий комплекс довкола церкви Святого Юра. Сад навколо храму створили у 1762-1771 роках. Територія Святоюрської гори з садами належить до спадщини ЮНЕСКО і перебуває у постійному користуванні Львівської Архиєпархії УГКЦ.

Раніше на території садів була розташована вежа Львівської філії концерну РРТ (Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення), яку демонтували. Зараз концерн судиться з курією УГКЦ. Після розмови з представниками мерії військова техніка поїхала.

Нагадаємо, що Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення підпорядкований Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації України (голова - Юрій Щиголь). 

У Митрополичих садах перевіряли держспецзв'язок, - ЛОДА

Держспецзв'язок визнав, що судиться за Митрополичі сади УГКЦ і готує там базу для мультиплексу МХ-7

Львівська міськрада побачила, що Концерн РРТ, як кажуть віряни УГКЦ, грає дурня

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів