У Львові відзначили день народження Степана Бандери і преміювали трьох лавреатів по 20 тисяч гривень

15:23 1 січня 2021 р.

Фото до новини

Сьогодні, 1 січня, у Львові вшанували 112-ту річницю від дня народження голови Проводу ОУН Степана Бандери. Відбулося також нагородження переможців обласної премії імені Героя України.

Про це інформують пресслужби ЛОР та ЛМР, пише DailyLviv.

Керівництво міста та області разом з громадськістю поклали квіти до пам’ятника Степану Бандері, що на площі М. Кропивницького. Опісля відбулась спільна молитва за Україну та громадське віче.

У межах урочистостей відбулося нагородження переможців Обласної премії імені Героя України Степана Бандери, яка присуджується у трьох номінаціях: громадська, політична, науково-навчальна національна державотворча діяльність.

У 2020 році премію у номінації "Громадська діяльність" присуджено Роману Гунді, голові правління ГО ЛООВПО «Меморіал» імені Василя Стуса, головному редактору науково-популярного журналу «боротьба».

У номінації "Політична діяльність" переможцем став Михайло Галущак, кандидат історичних наук, голова ГО «Центр «Історичні діалоги».

Переможцем у номінації "Науково-навчальна національна державотворча діяльність" -  Іван Хома, кандидат історичних наук, доцент кафедри історії, музеєзнавства і культурної спадщини Національного університету «Львівська політехніка».

Обласною премією імені Героя України Степана Бандери" нагороджують щорічно до дня уродин Степана Бандери –   1 січня.

Подані матеріали щороку, у вересні, розглядає спеціальне журі та визначає переможців шляхом таємного голосування. До його складу  входять члени постійних комісій з питань освіти і науки та з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації, громадські діячі, науковці.

Грошова винагорода кожного з лауреатів премії становить 20 000 гривень.


Довідка

Степан Бандера — український політичний діяч, один з чільних ідеологів і теоретиків українського націоналістичного руху XX століття, після розколу Організації українських націоналістів — голова Проводу ОУН-Б.

Радянський уряд уповноважив КДБ вбити Степана Бандеру у Мюнхені. Це здійснив радянський агент Богдан Сташинський 15 жовтня 1959 року.

У Львові провалилася спецоперація на могилі Ніколая Кузнєцова

Україні потрібна нова найвища державна нагорода - не совкова

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів