У Львові відкривають західний регіональний центр Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими

13:17 10 березня 2023 р.

Фото до новини

Наступного тижня у Львові відкриють західний регіональний центр Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Це буде четвертий такий центр в Україні. У регіональному центрі надаватимуть усі необхідні послуги, щоб допомогти родинам наших захисників та захисниць, які потрапили в полон чи зникли безвісти. 

У громадській приймальні консультуватимуть щодо юридичних та процедурних питань, державних соціальних зобов'язань, які гарантують, коли воїн потрапляє у полон. Щодня контактуватимуть із людьми, чиї рідні перебувають в полоні чи зникли безвісти. Це ефективний механізм роботи, адже Координаційному штабу уже вдалось повернути додому близько 2 тисяч полонених жителів України.

У червні 2022 року у співпраці зі Львівською ОВА запрацював Офіс підтримки військовослужбовців та членів їхніх сімей. За цей час сотням воїнів та їхнім близьким на Львівщині допомогли, проконсультували, надали супровід. Тепер зможемо покращити роботу у цьому напрямі, адже Координаційний штаб – це єдиний уповноважений орган в Україні, який займається питаннями військовополонених. Регіональний центр у Львові очолить Анна Кузюта – керівниця Офісу підтримки військовослужбовців та членів їхніх сімей. 

Сьогодні у Львівській ОВА провели установчу нараду щодо відкриття та сприяння діяльності регіонального центру Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими. Докладемо усіх зусиль, щоб повернути з полону усіх наших людей.

Наймолодшому не виповнився 21, найстаршому скоро - 64: з полону повернулося 130 українців

Київ оприлюднив цифри: скільки військових у полоні, скільки зникли безвісти

Звільненим з полону і незаконно ув'язненим нададуть по 100 тисяч грн

Коли полонені зможуть звільнятися з військової служби за власним бажанням

Хто і як надає інформацію про захоплених у полон

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів