У Львові урочисто погасили конверт «Україна – єдина країна, единая страна» (відео)

15:22 9 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Олександр Мазуренко / прес-служба Львівської міськради

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, національний поштовий оператор «Укрпошта» оголосив до Всесвітнього дня пошти всеукраїнську акцію «За мир в єдиній Україні» і запросив українців долучитися до цієї акції та написати листа з побажаннями миру та єдності.

У прес-службі міської ради повідомили у четвер «Щоденному Львову», що сьогодні, 9 жовтня, з нагоди відзначення Всесвітнього дня пошти, в Інформаційно-практичному центрі безпеки міста, що на площі Ринок, відбулося урочисте спецпогашення конверту «Україна – єдина країна, единая страна». У повідомленні також конкретизують:

«Така акція сьогодні відбулася одночасно в усіх областях України. Школярі створили велику поштову листівку і відправили її у зону АТО. Також організатори презентували виставку «Польова пошта Майдану». 

Урочисто погасили конверт «Україна – єдина країна, единая страна» начальник управління культури Львівської міської ради Ірина Подоляк, в.о. директора Львівської дирекції УДППЗ «Укрпошта» Михайло Ломага, організатор виставки «Польова пошта Майдану», філателіст Андрій Пилюх і співавтор ідеї «Пошта Майдану» Юрій Регліс. Зокрема, начальник управління культури Львівської міської ради Ірина Подоляк зазначила:

«Правду кажучи, ті солдати, які зараз є на Сході України, чекають дитячих листів і малюнків, можливо, навіть більше, ніж теплого одягу, про який повинні подбати ми. Минають війни, міняються уряди, а що залишається – пошта.

Немає нічого більш приємного у світі, ніж отримати живого ручнописаного листа в хорошому конверті від серця до серця. Я щиро сподіваюся, що всі ці листи і малюнки дійдуть до своїх адресатів.

Вітаю усіх, хто працює на пошті, з Всесвітнім днем пошти. Дякую усім, хто був причетний до дизайну цього конверту».

Організаторами урочистого спецпогашення є Львівська дирекція УДППЗ «Укрпошта» та Інформаційно-практичний центр безпеки міста. Національний поштовий оператор «Укрпошта» до Всесвітнього дня пошти оголосив всеукраїнську акцію «За мир в єдиній Україні» і запросив українців долучитися до цієї акції та написати листа з побажаннями миру та єдності.

У рамках акції 9 жовтня у всіх областях України одночасно відбулося урочисте спецпогашення поштового конверту «Україна – єдина країна, єдиная страна». Церемонія спецпогашення є традиційною у поштовій культурі.

Новий конверт гаситься спеціальним штемпелем «Перший день», який, відповідно до поштових законів, діє всього один день. Таким чином конверт вводиться в обіг. 

Тепер поштовий конверт «Україна – єдина країна, единая страна» можна знайти у пунктах продажу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів