У Львові суд заборонив 9 травня «нищити колорадського жука» й дозволив захід ветеранів

23:18 8 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Відтак начальник юридичного управління міськради заявила в четвер: «Це неприпустимо, коли 9 травня на пам’яті жертв хочуть маніпулювати».

Як повідомляє сьогодні, 8 травня, прес-служба міської ради, окружний адміністративний суд лише частково заборонив проведення у Львові 9 травня масових заходів. Ним заборонено тільки проведення акції «Знищ колорадського жука», заявленої громадською організацією «Ідея нації», тоді як міськрада просила суд заборонити – з метою недопущення провокацій – проведення 9 травня у Львові масових демонстрацій, мітингів і походів усім політичним партіям, громадським організаціям та окремими громадянам.

Начальник юридичного управління Львівської міської ради Гелена Пайонкевич зазначає з цього приводу: «Проводити заходи ГО «Львівська міська рада організації ветеранів України» суд не заборонив. Це неприпустимо, коли 9 травня на пам’яті жертв хочуть маніпулювати. Юридичне управління ЛМР мало достатньо підстав вважати, що задекларовані у заявках акції можуть спричинити загрозу громадській безпеці на 9 травня, тому ми звертались до суду. До позовної заяви була додана і копія відповідного листа ЛМУ ГУ МВС України у Львівській області від 05.05.2014р. № 16/2850».

Як інформував «ЩЛ», заявки на проведення 9 травня заходів у Львові подали дві громадські організації – «Львівська міська рада організації ветеранів України» та «Ідея нації»; 9 травня Львів охоронятимуть від провокаторів приблизно 1400 міліціонерів – у цьому запевнив у четвер начальник сектору забезпечення масових заходів управління громадської безпеки обласного управління МВС Ігор Гнилюх.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів