У Львові розкажуть про російські злочини проти медіа в Україні

19:03 30 березня 2022 р.

Фото до новини

Завтра, 31 березня, о 12.30 год на площі Ринок, 32 (навпроти Ukraine Media Center) відкриють виставку «Call the War а War: російські злочини проти медіа в Україні з 24 лютого 2022».

Проєкт покликаний розповісти про журналістів та журналісток, які загинули, опинились у полоні або зазнали переслідувань внаслідок повномасштабної війни, яку Росія розпочала проти України. Це вияв солідарності з медійниками та медійницями, які продовжують працювати, незважаючи на небезпеку.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

«Чому журналісти і журналістки важливі? Світ не дізнався би про російські злочини проти людяності під призмою «денацифікації» у Маріуполі, якби фотографи Євген Малолєтка та Мстислав Чернов, ризикуючи життям, не задокументували знищення міста і цивільних мешканців. Саме це роблять усі незалежні журналісти та медіа: попри загрозу власному життю, продовжують виконувати професійний обов’язок – доносити правду.

Світ має усвідомити, що Росія – агресор. Тому закордонним журналістам і медіа критично важливо говорити про воєнні злочини проти України та називати речі своїми іменами: війну Росії проти України – саме війною, а не «кризою», «конфліктом» чи «військовою операцією»», - зазначають організатори події.

Зокрема, з 24 лютого від рук агресора в Україні загинуло 5 журналістів, ще 9 отримали поранення, 1 зник безвісти та 2 перебуває в полоні (за інформацією ГО "Інститут масової інформації" станом на 28 березня). Окрім того, правозахисні організації продовжують фіксувати випадки викрадень, погроз і катувань журналістів, які висвітлюють злочини російських окупантів у нашій державі. Ці методи агресора нагадують дії Росії на тимчасово окупованих територіях України на сході та в Криму, де після 2014 року зникли всі незалежні медіа, а журналісти і журналістки, які наважувалися говорити правду, опинялись у полоні або в російських в’язницях.

Американські політики не вірять Росії

Російські окупанти в Україні вбили американського журналіста

Солдати путіна з'їли алабая і зґвалтувати неповнолітню, - повідомлення СБУ (відео)

Кількість загиблих і поранених внаслідок ракетного удару по Миколаївській ОВА збільшується

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів