У Львові провели «Марш справедливості на підримку політв'язнів» (відео, оновлено)

21:44 29 січня 2016 р.

Фото до новини


Фото: hromadskeradio.org

Учасники хода зупинялися біля обласних управлінь Національної поліції, СБУ та прокуратури.

У Львові місцеві активісти провели марш на підтримку поліиичних вязнів. Під час ходи львів'яни несли великий прапорУкраїни. Люди пройшли вулицями Львова, хода зупинялася біля головного управління Національної поліції, СБУ та Львівської прокуратури. Активісти облилися червоною фарбою, що символізувала кров. Також учасники маршу влаштували перформанс, під час якого повісили опудало», – повідомили сьогодні, 29 січня, в інформаційній агенції «УНН»Натомість  на «Громадському радіо» розповіли в пятницю:

Учасники добровольчих батальйонів, активісти та місцеві мешканці пройшли у Львові «Маршем справедливості». Організували акцію, аби підтримати сучасних політв’язнів, вимагати справедливого слідства щодо учасників АТО та привернути увагу громадськості.

Від пам’ятника Івану Франку колона вирушила до Головного управління національної поліції у Львівській області. Вимагали зустрічі з керівництвом.

До протестувальників вийшов начальник управління Дмитро Загарія. Активісти просили не підтримувати тенденцію політичних ув’язнень. Загарія запевнив, що «він та його команда – з народом».

Мітингуючі просили: «Просимо Вас не піддаватися на загальну тенденцію, коли по всіх містах України садять патріотів. Львів не має фігурувати в цьому переліку. Ми хочемо, щоб Ви були з народом. Люди, які віддавали свої життя на Майдані і на війні, є справжніми представниками народу. Народ їх делегував захищати цю державу. Міліція, прокуратура та СБУ не мають перетворюватися на систему знищення патріотів. Просто велике прохання до Вас – бути з народом».

Біля слідчого ізолятора вигукували гасла підтримки побратимам. Політичними в’язнями у Львові активісти вважають чотирьох бійців батальйону «ОУН», яких рік тому затримали через бійку із працівником СБУ. Учасники акції обурені  затримали лише ОУНівців. Під час маршу активісти пускали дим та вигукували гасла «Свободу політв’язням!», «Слава нації – смерть ворогам!», «Україна – понад усе!», закликали людей приєднуватися.

Наступною зупинкою став фірмовий магазин «Рошен» на проспекті Свободи. Перед будівлею провели символічне «повішання шоколадки» та облили стіни кров’ю. Вигукували «Геть шоколадного зрадника» та «Смерть!». Добровольці обурені, що в Росії досі діє кондитерська фабрика Президента. До того ж, упевнені: політичні репресії – справа рук Петра Порошенка.

Біля львівської прокуратури активістів зустрів очільник Роман Федик. Він стверджував: запитів щодо справи ув’язненихОУНівців не було. Обіцяв розібратися та дати офіційну відповідь.

Роман Федик зазначив:  «До цього жодного офіційного звернення не було. Ніхто на прийом не ходив, таких вимог мені не висував, таких скарг не поступало. Це вперше сьогодні було висунуто. Розберемося і дамо офіційну відповідь».

Кінцевою зупинкою був пам’ятник жертвам політичних репресій, де провели завершальне віче. Організатори закликали активістів усіх міст України повставати проти «режиму» та визволяти із-за грат невинних патріотів».

Про це повідомили сьогодні, 29 січня, на «Громадському радіо»Як інформував «ЩЛ», у Львові облили червоною фарбою крамницю «Roshen».

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів