У Львові позначатимуть товари агресора зображенням російського прапора на цінниках

14:56 10 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: vk.comclub15032155

Відповідне рішення прийняли в четвер депутати міської ради.

Інтернет-видання «iPress.ua» інформує сьогодні, 10 липня, в повідомленні «У Львові маркуватимуть російські товари: на цінниках буде позначення прапору РФ»:

«Сьогодні депутати Львівської міської ради ухвалили рішення про маркування товарів, які виготовлені в Росії.  Ухвалу «Про координацію інформаційної діяльності щодо інформаційної безпеки на території міста Львова» підтримали 69 депутатів, повідомляє ZAXID.NET.

У документі вони пропонують ставити маркування на товари у торговельних точка міста Львова, позначаючи на цінниках зображення російського прапору, а також надаючи детальну інформацію про місце виробництва, розфасовки чи виготовлення товару.  «Відтак на товарах з Росії має бути спеціальна позначка – товар РФ. Товари мають бути розміщені на окремих полицях», – йдеться в повідомленні.

Крім того, в ухвалі йдеться про те, що управління освіти ЛМР зобов'язане провести у навчальних закладах Львова роз'яснювальну роботу серед дітей. Школярам повинні пояснити, що між Україною і Росією триває війна.

«Ми мусимо нарешті дати відсіч окупантові. Наші діти мають знати правду», – заявив автор ухвали, депутат Любомир Мельничук. Наступним кроком відповідно до ухвали є започаткування у газеті «Ратуша» рубрики «Геть російських окупантів», в якій видання повинне інформувати про виконання ухвали.

Нагадаємо, рішення маркувати російське вже ухвалили міськради Івано-Франківська та Полтави. Львівські підприємці теж ратують за таку ініціативу. Ініціатор ідеї депутат Любомир Мельничук з 10 квітня 2014 року став виконувачем обов'язків голови фракції «Свобода» після того, як екс-голова фракції Маркіян Лопачак став депутатом ВРУ. 

8 квітня представники Європейської бізнес асоціації заявили, що торговельний бойкот російських товарів, який оголосили в Україні багато громадян після вторгнення військ РФ до Криму, дійсно працює. «Навіть наші європейські компанії починають відчувати ефект від цієї акції. Було зауваження від деяких компаній, які не є російськими, що вони не розуміють, чому, наприклад, їх вироблена в Росії продукція не купується в Україні. Вони дивуються через це, але при цьому готові переглядати свої бізнес-процеси. Можливо, вони будуть завозити сюди іншу продукцію», – розповіла виконавчий директор Європейської бізнес асоціації Олена Дерев'янкосказала.

Як повідомляв iPress.ua, раніше деякі російські компанії стали звертатися із заявками про присвоєння своїм товарам штрих-коду України, у зв'язку з тим, що українські покупці все частіше стали відмовлятися від покупки товару російського виробництва. Нагадаємо, що 19 травня в Україні внаслідок бойкоту імпорт російських товарів знизився на $800 млн впродовж січня-лютого 2014-го року».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів