У Львові поховали Героя України з Небесної Сотні Володимира Бойківа (відео)

22:08 26 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: Ярослав Станчак

Собор Покрови Пресвятої Богородиці на вулиці Грушевського (на світлині) не зміг вмістити усіх, хто прийшли попрощатися зі загиблим майданівцем.


Відео: zik.ua

Володимира Бойківа, який помер у понеділок від трьох вонепальних ран, отриманих на Майдані в Києві, поховали сьогодні на полі почесних поховань Личаківського кладовища поруч із його побратимами з Небесної Сотні. Львівські ЗМІ повідомляють, що він народився у Львові в родині колишнього вояка першої дивізії Української Національної Армії (більш відомою під назвою «Галичина») Василя Бойківа й закінчив будівельний факультет Львівського політехнічного інституту (тепер – Національний університет «Львівська політехніка»), а все своє життя працював  будівельником, зокрема, був керівником будівельної фірми.

І хоч 2000 року Володимир Бойків переїхав зі своєю сім'єю до Києва, проте зв'язок зі Львовом вона тримала тісний, адже тут залишилися родичі, друзі, шкільні товариші. Дружина Героя Небесної Сотні Наталія Бойків розповіла про нього:

«Батько Володимира вижив у часи війни та сталінських репресій і постійно перебував під наглядом КДБ. Він виховував сина на  таких засадах: Україна повинна бути незалежною, самостійною.

У житті Володимира було два захоплення – політика і футбол. Щодо першого, то він знав усіх політиків за прізвищами, розумівся в усіх тих тонкощах. Він був незадоволений владою, але не воював, бо не належав до активістів Самооборони чи радикальних партій. Він завжди ходив на віче, слухав, а потім приходив і розказував, що й до чого.

18-го числа Володимир вирушив на Майдан. Я просила його того не робити, бо недавно він переніс інсульт, проте він сказав: «Наталко, я тут біля водометів, біля вулиці Грушевського, я тут повинен бути. І на цьому, а то була пізно ввечері, зв'язок обірвався. Можливо, у той момент його і вбили».

Уже в морзі Натадії Бойків повідомили, що її чоловік Володимир отримав три вогнепальні поранення – кулі поцілили у печінку й селезінку, хребет та голову.Та того вечора пані Наталя ще сподівалася знайти чоловіка живим.

Обійшла та обдзвонила усі лікарні, залучила до пошуків знайомих. Незадовго до подій на Майдані Володимир переніс інсульт, а тому дружина хвилювалася, щоб те не повторилося. Навіть в оголошеннях про розшук вона зазначала: «Можливий інсульт і, як наслідок, втрата мови і свідомості».

А коли надія знайти чоловіка живим згасла, почала ходити і по моргах на опізнання. Через чиюсь помилку тіло Володимира в одному з моргів їй не показали, тож пошуки продовжувалися до того часу, допоки активісти інтернет-спільноти «Євромайдан SOS» не виклали у мережі фото неопізнаних тіл. Знайомі зателефонували Наталі і повідомили гірку звістку.

У Володимира Бойківа залишилося троє синів – дорослі Андрій і Олександр та 12-річний Захар, у Львові – старий батько.

За матеріалами львівських ЗМІ.

Прес-служба міської ради подає сьогодні, 26 лютого, реквізити для перерахунку коштів сім'ї Героя з Небесної Сотні: МФО 325570, рахунок 2620644381, ІПН 2390202648, Райффайзен Банк Аваль, Бойків Наталія Іванівна.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів